V nedeljo so mladinci MOK Krke gostovali pri Calcit volleyu v Stranjah pri Kamniku na zadnjem turnirju rednega dela sezone. Turnirja so se poleg domačega Calcita in Krke udeležili še odbojkarji Črnuč in Maribora. Pri omenjenih zasedbah je manjkal samo en igralec, in sicer v vrstah Calcit Volleya Nik Mujanovič, ki je imel istega dne s člani tekmo proti ACH Volleyu.

Novomeški odbojkarji, ki so imeli na sporedu tretjo in četrto tekmo dneva, so na turnir prispeli sredi derbija med Črnučami in Mariborom. Za Črnuče sta igrala Jurij Oman (standardni član prve postave Črnuč v 1.A državni ligi) in Luka Marovt (že podpisal pogodbo z ACH volleyem), na drugi strani so jim stali igralci Maribora Rok Bračko (nosilec igre članov Maribora, ki stojijo na 3. mestu 1.A državne lige), Nejc Najdič (najbolj perspektiven podajalec v Evropi) in ostali.

Po mnenju trenerja mladinske ekipe Luke Brulca sta ekipi prikazali vrhunsko predstavo in bi s tako igro lahko parirali tudi najboljšim ekipam 1. B članske lige. S tem sta ekipi nakazali, da bo troboj za naslov državnega prvaka med Mariborom, Črnučami in Calcitom zelo trd, saj so ekipe zelo izenačene, poznalo pa se bo kdo bo imel popolno postavo in boljšo dnevno formo. Rezultatsko je zmaga pripadla Črnučanom z 2:1 v nizih (15:13 zadnji niz).

Brulec: “Ne bom se spuščal v podrobnosti turnirja, sodniške odločitve (toliko mrež in prestopov nisem doživel v celotni svoji karieri) in naše igre, ki je bila proti Mariboru slaba, kljub izključitvi trenerja Maribora Alena Krajnca zaradi nestrinjanja s sodnico.

Kanček upanja smo imeli kasneje proti Calcit volley. Kot da bi rabili celo tekmo in pol, da se fantje segrejejo, ujamejo s podajalcem in na splošno začnejo igrati. Treba je tudi povedati, da so Kamničani igrali slabo, mi pa tega na žalost nismo izkoristili. Izgubili smo z 2:1 v nizih (16:14) zadnji niz.

Kljub vsemu mislim, da moramo biti s 5. mestom v 1.A državni odbojkarski ligi zadovoljni, naredili smo tudi kakšno napako, po drugi strani pa tudi premagali kakšnega favorita (seveda v nepopolni postavi),” še sklene Brulec.

Mladinci s tem še niso zaključili sezone, saj sledi še razigravanje in turnirji za polfinale in finale, s čimer imajo še nekaj možnosti, da pripravijo še kakšno presenečenje.