14. krog 1. DOL-a za moške je v Hočah prinesel napet dvoboj med ekipama Hoč in Krke. Kvalitetna ter napeta igra je domačim prinesla zmago nad favoriziranimi igralci Krke. (-21, 22, 23, 22).

Miomir Crnnjanski je bil s 25. točkami najboljši igralec srečanja. (foto: M. Eržen)
Miomir Crnjanski je bil tudi tokrat najboljši igralec srečanja, zopet je dosegel 25 točk. (foto: arhiv, M. Eržen)

1. DOL za moške, 14. krog
OK Hoče – Krka
3:1 (-21, 22, 23, 22)

Športna dvorana Hoče, 21. december 2016, gledalcev 230, sodnika: Atanasov in Mesarič (Murska Sobota).
OK Hoče: Crnjanski 25, Radovič 14, Franc 9, Vovk 5, Šijanec, Planinšič Uroš 2, Zidar 1, Planinšič Miha 9, Škorc, Lobnik, Repa, Berglez, Orthaber.
Krka: Brulec, Ožbalt, Erpič 7, Vrhovšek, Kosmina 16, Erpič, Stoshikj 1, Drobnič 10, Pucelj, Bregar 17, Renko, Turk 12.

Obe ekipi sta že od vsega začetka ciljali na zmago, zato je nekaj živcev popustilo pri ekipi Krke, kjer je trener Krke Jože Časar dobil rumen karton. Močni napadi Crnjanskega ter dobri bloki Vovka in U. Planinšiča so Hočam na sredini prvega niza prinesli nekaj točk prednosti, ki pa so jo igralci Krke hitro izničili s prav tako dobro nastavljenimi bloki Stošiča, Bregarja in Kosmine. Hočanom so preprečili močne napade in proti koncu prevzeli prednost. Trener Hoč, Aleš Andlovič, se je odločil za menjavo: Zidar menjal U. Planinšiča, Repa pa M. Planinšiča, ki je po nekaj točkah prišel nazaj v igro. Igralci Krke so set zaključili z rezultatom 21:25.

Zidar in M. Planinšič pri Hočah ter Drobnič pri Krki so na začetku drugega niza pokazali, da ni vse v moči igre, saj so točke dosegali s preudarnimi napadi. Točke so bile zelo borbene in moštvene. Hočani so na sredini niza rahlo povečali svojo prednost z dobrimi napadi Radovića. Na obeh straneh so popustili živci zaradi sporne sodniške odločitve, Crnjanskemu je sodnik pokazal rumen karton. Pri Krki je sledila menjava: v igro je za eno točko prišel Pucelj namesto Drobniča in Renko namesto Bregarja. Hočani so set zaključili s 25:22.

Miha Bregar je bil s 17 točkami najuspešnejši pri Krki. (foto: arhiv, S. Golob)
Miha Bregar je bil s 17 točkami najuspešnejši pri Krki. (foto: arhiv, S. Golob)

V začetku tretjega niza je izstopal Crnjanski, ki je z dobrimi udarci domačim prinesel prednost. Prednost so še povečali z odličnimi začetnimi udarci Vovka ter dobro igro v obrambi. Pri domačih je sledila menjava: U. Planinšič je zamenjal Zidara. Gostje so se z dobrimi bloki približali, vendar pa so Hočani ponovno povečali prednost. Trener Hoč se je odločil za še eno menjavo, Repa je zamenjal M. Planinšiča. Ob koncu niza so igralci Krke izničili prednost, vendar so Hočani z dobrimi začetnimi udarci Radoviča in Vovka set pripeljali do konca in zmagali s prednostjo dveh točk.

Pobudo v začetku četrtega niza so prevzeli Hočani z dobrim napadom Franca in Crnjanskega. Gostje so se prebudili in izničili prednost z začetnimi udarci Bregarja ter močnimi napadi Stošiča. Sledila je menjava pri domačih: U. Planinšič je zamenjal Zidara. Serija zaporednih napadov Kosmine je gostujočo ekipo popeljala v vodstvo, ki so ga Hočani hitro izničili z bloki Radovića. Pri Hočanih je v igro vstopil Repa, iz igre pa odšel M. Planinšič, ki je po nekaj točkah prišel nazaj v igro.

Trener Hoč, Aleš Andlovič, je bil vesel, tekmo je povzel z naslednjimi besedami: »14 kol je za nami, mi pa smo tam, kjer nihče ni niti upal sanjati, da bomo. Smo zelo blizu uvrstitve med top 6. Čestitam fantom za disciplino in to, da so lahko zdržali tak ritem treningov in napornih tekem. Bili smo skoncentrirani na tekmo, še enkrat čestitke fantom.«

Trener Krke, Jože Časar, pa je tekmo pokomentiral: »Zelo kvalitetna predstava z obeh strani. Na koncu so bili Hočani tisti, ki so bili bolj zbrani, zato so prevzeli vodstvo, mi pa smo jih 3 sete lovili. Bili smo zelo blizu, a hkrati zelo daleč.«

(vir: OK Hoče)