V 13. krogu 3. DOL – zahod smo se pomerili s tekmeci iz Kranja. V prvem krogu jeseni, smo bili po petih nizih uspešnejši igralci Krke, tokrat so nam Triglavani vrnili z enako mero.

3 . DOL, 13. krog
Krka II – Triglav Kranj II
2:3 (16,-22,-23,16,-15)

Za ekipo Krke so nastopili: Kastrevec ©, Gotenc (L), Kafol, Klobčar, Brkopec, Dimič, Lindič, Gorše, Mohorčič, Ogulin.

V prvi postavi so tokrat začeli Kafol – podajalec, Kastrevec © in Ogulin kot sprejemalca – napadalca, Brkopec in Dimič na mestu blokerjev, Lindič – korektor ter Gotenc libero.

Mlajše člane je okrepil nekdanji igralec prvoligaške članske ekipe, Ivo Kastrevec. Kljub dobri predstavi povratnika na parket dvorane Marof je varovancem Nejca Rojca malo zmanjkalo do nove zmage. (foto: M. Eržen, arhiv)

Prvi niz smo začelo odločno s servisi Kafola in povedli z 8:3, odločno nadaljevali predvsem z dobrimi servisi in niz zaključili verjetno pregladko in se tako preveč sprostili. Na začetku drugega niza je bolje začel Triglav, ki je z dobrimi servisi načel libera Gotenca. Le s težavo smo uspeli stabilizirati sprejem, v napadu pa smo bili zaradi predvidljivih podaj po reševanju sprejema zelo predvidljivi in Triglav je začel igrati obrambo in zaključevati protinapade. V bloku smo šepali predvsem na desni strani, kjer je bilo preko Kafola udarjenih preveč blok outov. Na mestu korektorja se je sam s sabo boril Lindič, ki tokrat ni bil kos drugačni igralni vlogi in je kasneje v četrtem nizu zopet zaigral na svoji originalni poziciji blokerja. Pričakovano dobro se je izkazal predvsem v bloku na desni strani, medtem ko je bil pri napadalnih udarcih neučinkovit, nezaupanje pa je prenesel tudi na izvajanje skok servisa. Dimič in Brkopec sta svojo naloga na sredini opravljala korektno, vendar v napadalnem smislu nista prišla do izraza, poleg tega pa sta imel oba kar nekaj težav pri sestavljanju čvrstega bloka, kjer se je preveč žog odbilo nekontrolirano. V končnici drugega niza smo izvedli dvojno menjavo in se ob tem napačno postavili ter izgubili točko. Imeli smo celo idealno kontro ob rezultatu 22:24 za Triglav, vendar smo v napadu želeli odigrati preveč tvegano in podarili lahko žogo Triglavu, ki je zaključil za 25:22.

V tretjem nizu s eje zgodba slabših sprejemov in nenatančne organizacije napadov nadaljevala, Kranj je igral enostavno igro, naredil tudi nekaj napak, vendar smo bili mi resnično slabi pri svojih zaključkih, metem ko je bil Kranj bolj odločen. Nemir v sprejemalski vrsti, kjer je manjkal zanesljivi Borin na mestu libera, je bil prva težava, druga pa na mestu podajalca, kjer Kafol ni imel svojega dne. Poškodovani Klobčar mu žal ni mogel pomagati na igrišču, ob igrišču pa ga je z spodbudnimi besedami bodril, da zmore, kar se od igralcev ob igrišču tudi pričakuje. Kastrevec je s svojimi izkušnjami in sproščenostjo kazal svojim mlajšim kolegom pot kako se obnaša na igrišču, vendar smo bili v težkih trenutkih preveč mlačni in premalo agresivni. Ukvarjali smo se predvsem s tem, kako se sprostiti in pokazati kar zmoremo tudi na tekmi, vendar nam tokrat ni ravno uspevalo. Še enkrat smo izgubili v končnici z 25:23.

V četrtem nizu smo začeli v drugačni postavi, saj se je Lindič vrnil na blokerja, Gorše je vstopil na mesto sprejemalca, Ogulin pa se je preselil na mesto korektorja, vendar je občasno tudi sprejemal in pokrival Gotenca. Gorše je vnesel pozitivno energijo in več sproščenosti na igrišče, zaključeval je težke žoge iz cone 4, kjer smo napadali večino žog in pozabili, da imamo napadalce tudi na desni strani mreže. Vseeno je bil ta niz na las podoben prvemu in končal se je z identičnim rezultatom 25:16.

V petem nizu, smo dobro začeli povedli, menjali strani ob rezultatu 8:6, povedli za tri točke ob rezultatu 12:9, 13:11, in se ustavili. Na sprejemu je bil tokrat Gotenc tisti, ki je bil najbolj zanesljiv, medtem ko sta imela Gorše in Kastrevec težave. Iva je nasprotni blok nekajkrat tudi ujel ko je reševal težke žoge tik ob mreži in nekajkrat tudi »zlomil kičmo« ob podajah za hrbet. Triglav je izenačil na 14 točki, pripravil break točko za 15:14 in izkoristil drugo zaključno žogo, ko so nas zopet ujeli v bloku. Končni rezultat v petem nizu je bil 17:15.

# ekipa t to
1. Kočevje 12 32
2. Lubnik 12 29
3. Mokronog 11 28
4. Krka II 12 24
5. Calcit 3 12 17
6. Brezovica II 12 15
7. GO Volley II 11 14
8. Triglav II 12 13
9. Salonit II 12 11
10. Kostanjevica 12 9
11. Portorož 12 3

Razočaranje pri igralcih je bilo zaradi rezultata kar veliko, saj so pričakovali, predvsem svojo dobro predstavo, ki bo nagrajena z zmago. Vendar ni tako enostavno. Nismo vedno nagrajeni za svoje dobre predstave. Tokrat sicer ni bilo tako, vendar prepogosto razmišljamo, da dobra športna predstava, dobra športna forma, dober ekipni duh, prinese tudi dober rezultat. Včasih je nasprotnik enostavno boljši.

Ogromno izgubljamo ob premlevanju zapravljenih priložnosti, osebna pričakovanja so pogosto prevelika in posledično tudi razočaranja. Predvsem se je potrebno prepustiti igri. V dvorani Marof se čuti velika napetost, vsi pričakujemo veliko, premalo pa se zavedamo, da ekipa, lahko pokaže svoj potencial z nekaj dobrimi točkami, kar sicer pomeni, da smo sposobni igrati kvalitetno, vendar zaenkrat le na trenutke. Ko bomo uspeli svoje odbojkarsko znanje in psihološko stabilnost zadržati daljše obdobje, bomo lahko govorili tudi o kvaliteti. Pri mladih, ki iščejo v teh letih predvsem sami sebe, se postavljajo na družbeni zemljevid v svojem socialnem okolju, bomo težko našli neko konstanto. Konstantne so v tem obdobju samo spremembe, ki se jim v tem razburkanem življenjskem obdobju dogajajo. Pomembno je ostati miren in se načrtno truditi naprej.

Naslednjo tekmo bomo mlajši člani odigrali 4.2. na Brezovici.

Ostali rezultati:
Lubnik – Brezovica II 3:0
MOK Kočevje – Kostanjevica na Krki 3:1
VC Portorož – Calcit Volleyball 3 1:3
Salonit Anhovo II – Mokronog 1:3