V nedeljo, 29.10. 2017, smo mladinci na 5 sobotnih nizov podlage, odigrali še 8 nizov na četrtfinalnem turnirju v Kranju. Na turnirju so nastopile ekipe Triglava, Calcita, Kostanjevice in Krke.

V ŠD Planina smo turnir odigrali na dveh igriščih, zato je tekmovanje potekalo zelo hitro. Mogoče celo prehitro, saj ni bilo niti časa loviti sapo, kaj se šele odpočiti.

Za mladinsko ekipo Krke so nastopili: Anže Borin ©, Maj Mišjak (L), Tim Peterlin (L), Aljoša Kafol, Jaka Petković, Sašo Gotenc, Tadej Mohorčič, Aljaž Fink, Tibor Kovačič, Benjamin Gašpar, Fran Brkopec, Domen Šetina in Jaka Pavlin.

V prvi tekmi smo se pomerili z domačini, ki so tekmo začeli zaspano, mi pa smo uspeli z visokim ritmom na servisu in borbeno igro v bloku in obrambi, priti do točkovne razlike, ki je nismo več spuščali iz rok do konca prvega niza (25:20). Izkazala se je celotna ekipa, ki je kljub nižjemu dosegu v napadu, uspela koristiti slabše postavljen blok srednjih blokerjev, medtem ko so bili zunanji blokerji izredno visoki in niso puščali prav veliko prostora našim nizkim napadalcem. V drugem nizu so bolje začeli Triglavani, ki so vodili celoten niz, v končnici pa dopustili, da smo se vrnili in bili v igri za zmago, imeli smo svoje priložnosti, vendar se je že videlo, da nam nekoliko pohajajo moči. Taktično smo odigrali nenatančno, saj servisi niso zadevali dogovorjenih smeri, v napadu nismo uspeli več zaključiti na visok blok, poleg tega pa smo v končnici »pokasirali« še as in set izgubili na razliko z 28:26. V tretjem nizu smo si želeli ponoviti zgodbo iz prvega, vendar se je utrujenost in dvom v končni rezultat preselila iz nog v glavo. Končnica drugega niza se je v celoti ponovila, Kranjčani so dobro sprejemali in servirali, mi pa ravno obratno, slabše servirali, slabše sprejemali, zelo težko napadali. Rezultat 15:6 kaže na to, da nismo uspeli v celotnem nizu realizirati kaj dosti. Polovico točk so nam podarili Triglavani, tri pa smo naredili sami.

Na drugi strani zavese se je Calcit v prvem nizu mučil s Kostanjevico, ki je imela v končnici prvega niza lepo prednost, ki pa jo je hitro zapravila in tesna končnica je pripadla Kamniku z 26:24. V drugem nizu se je favorizirani Kamnik prebudil in uspel demontirati Kostanjevico predvsem na račun dobrega servisa podajalca Forštanriča (25:11).

V naslednjem krogu smo se med sabo pomerili poraženci prvih tekem, na drugi strani zavese pa zmagovalci. Kamnik je potrdil, dobro igro in dobil Kranj brez težav z 2:0 (25:20,25:17).

V dolenjskem derbiju so bolje začeli varovanci nadobudnega trenerja Tomazina, ki so vseskozi odlično igrali predvsem v napadu in jih z blokom in talno obrambo nismo uspeli zaustaviti. Visoki postavni fantje so tudi odlično blokirali in naši nižji napadalci se ni so znašli. Gotenc nikakor ni uspel zadeti igrišča in zaključiti žoge v napadu, Borin se je tudi mučil, Kovačič je dobil nekaj žog, vendar mu ni uspelo prebiti, za napad po sredini, kjer smo imeli več šans, pa ni bilo sprejema. Če smo v prvi tekmi proti Triglavu sprejemali skoraj popolno, tokrat nismo uspeli ujeti ritma in sestaviti več zaporednih dobrih sprejemov, da bi lahko razvijali igro. Mučili smo se, menjave niso prinesle spremembe in set smo izgubili gladko z 25:22 za Kostanjevico. V drugem nizu nam ni kazalo prav veliko bolje, utrujenost je naredila svoje in mučenje z zaključki v napadu se je nadaljevalo. V drugi polovici niza smo le malo dvignili nivo, odigrali nekajkrat tudi preko sredine (Šetina, Brkopec) in si olajšali delo v napadu in prihranili nekaj energije. Odigrali smo koncentrirano in dobili niz tesno z 25:23. Tretji niz je ponudil maratonsko končnico. Izenačenost od začetka do konca, izredno borbenost obeh ekip. V sami končnici smo si priigrali dve točke prednosti, vendar dvakrat preko Brkopca nismo uspeli zaključiti po idealnem sprejemu in Kostanjevica je izenačila na 14:14. Od tu naprej je imela Kostanjevica dve zaključni in mi smo imeli tri zaključne žoge…izkoristili smo zadnjo tretjo in končali niz izmučeni pri 21:19. Kot »lucky loosers« smo si priigrali še eno priložnost, da se uvrstimo na polfinalni turnir.

V zadnji tekmi dneva smo dali vse od sebe, borili smo se, kolikor smo še imeli v nogah, vendar nam ni uspevalo več nič. V drugih polovicah obeh nizov so priložnost dobili tudi mlajši, ki so prvič nastopili v mladinski konkurenci: Petković, Gašpar, Fink, Pavlin ter Peterlin so se lepo izkazali ter pokazali, da bodo v svoji kategoriji kadetov prava ekipa.

Na turnirju smo dali vse od sebe in prav nič ne smemo biti razočarani. Borili smo se kot ekipa in naredili vse, da bi nam uspelo.

Med počitnicami bo nekaj časa tudi za regeneracijo, nekateri ga bodo imeli malo več, nekateri malo manj. Borin se vrača med prvokategornike članske ekipe, Kafol pa bo občasno še naprej treninral tudi z mlajšimi člani in prenašal svoje znanje in pristop na ostale mlajše člane. Vsi skupaj bomo ponovno v četrtek, ko se bomo pripravljali na sobotno tekmo v 3. DOL, ko v goste prihajajo Črnuče ACH III.

Ostali rezultati:
Triglav Kranj – Krka 2:1 (-20, 26, 6)
Calcit Volley* – Kostanjevica na Krki 2:0 (24, 11)
Triglav Kranj – Calcit Volley 0:2 (-20, -17)
Krka – Kostanjevica na Krki 2:1 (-22, 23, 19)
Triglav Kranj** – Krka 2:0 (17, 16)
*Calcit Volley v 1/2 finale kot 1.
**Triglav Kranj v 1/2 finale kot 2.