V nedeljo so kadeti odigrali svoj prvi turnir v novem letu in zabeležili dve zmagi. V nedeljo, 28.1. 2018, so se v Kočevju pomerili z vrstniki iz Kranja in domačini iz Kočevja.

Za kadete Krke so nastopili: Domen Šetina ©, Tim Peterlin, Aljaž Fink, Tit Jaklič, Jaka Pavlin, Benjamin Gašpar, Aljaž Šimc in Matevž Blažič.

Tudi tokrat nismo mogli računati na obolelega Petkovića, ki ga je na mestu podajalca uspešno zamenjal Gašpar. Na sprejemalskem mestu je manjkal poškodovani Cimermančič, ki ga je zamenjal Jaklič. Na mestu korektorja je zaigral Jaka Pavlin, ki mu je vloga korektorja pisana na kožo. Na igralnem mestu blokerja sta svojo vlogo opravljala kapetan Šetina, v začetku Blažič, nato pa po sili razmer tretji podajalec Šimc.

Po težkih kvalifikacijah za A ligo, v katerih smo bili za preboj med najboljših 12 ekip v Sloveniji prekratki za eno zmago, smo v nedeljo tekmovanje pričeli v B ligi. Na turnirju smo se pomerili najprej z domačini, ki imajo lepo in visoko ekipo, ki nam je bila konkurenčna predvsem v prvem nizu, kjer smo jim z neagresivnim serviranjem dovolili, da so nam enakovredno parirali celoten prvi niz. Šele v končnici smo uspeli narediti preobrat po vodstvu Kočevja z 23:21 in ob koncu niza dobro igro v bloku ter uspešnimi zaključki napadov, končali niz v naš prid s tesno zmago 26:24.

V drugem nizu smo se jasno dogovorili, da bomo s servisom vršili pritisk bolj natančno in kontrolirano. Začetek niza je pokazal, da dogovor deluje in igralci na igrišču so dogovor s klopi tudi uresničili na igrišču. Z močnimi servisi smo ohromili natančne podaje in si tako priigrali veliko protinapadov pri katerih je bil izredno uspešen Pavlin, ki je v veliki večini primerov zaključeval tudi na sestavljen dvojni blok. Drugi niz se je končal končal z varno prednostjo 25:19.

Takoj zatem smo odigrali tekmo proti drugi ekipi Triglava, ki jo sestavljajo predvsemstarejši dečki, ki nabirajo izkušnje v kategoriji starejših. Fizično je bila naša ekipa tokrat v prednosti in to smo znali dobro izkoristiti. V prvem nizu smo ponovili dramo s prve tekme in končnico dobili tesno z 25:23, medtem ko v drugem nizu nismo imeli takšnih težav in niz dobili bolj gladko z 25:18.

Na turnirju se je izkazal Jaka Pavlin se je v vlogi korektorja zelo izkazal. Znajde se tudi v težjih situacijah, kjer zna pametno odigrati tudi pri nenatnačnih podajah in je na turnirju naredil izredno malo napak. V napadalnih akcijah se je izkazal tudi Fink, ki pa mu zna včasih malo zmanjkati raznovrstnega repertuarja pri zaključkih napadov. Njegov kolega v diagonalni postavitvi, Tit Jaklič, se je nekajkrat dobro znašel z varanim udarcem, imel pa težave pri zaključkih, ko je hotel zaključiti močneje in bil nekajkrat tudi za kakšen meter, dva ali tri predolg. Vseeno velja Jakliča pohvaliti, saj se je šele v letošnjem letu začel resneje trenirati in je kljub malo izkušnjam zelo zanesljiv predvsem na sprejemu servisa. Pri kapetanu Šetini se je poznala utrujenost po sobotni tekmi, medtem ko je bil Šimc svež in je serviral presenetljivo dobro. Libero Peterlin je nalogo opravil korektno, še vedno pa ima veliko rezerv tako pri izboljšanju tehničnega znanja kot v komunikacije v igri.

Naslednji turnir bomo odigrali v Žirovnici, 11.2. 2018.

Vabljeni tudi k ogledu ostalih rezultatov in lestvice.