Tudi v Moškem odbojkarskem klubu Krka smo letos zavihali rokave in nekoliko premešali kader za prihodnjo sezono. Veseli nas, da smo uspeli zadržati večino nosilcev igre. Tako bodo tudi v novi sezoni barve Krke zastopali: Kosmina Martin, Erpič Grega, Ožbalt Gregor, Vrhovšek Ivan, Pucelj Gašper, Renko David, Turk Valentin, Lindič Luka, Dimič Rok, Kafol Aljoša in Gorše Leon. Pridružila se jim bosta dva mlada in obetavna igralca in sicer David Kumer in Svit Hafner, trenersko mesto pa prevzema Tomislav Mišin.

Odbojkarji novomeške Krke so si po skromni prvi polovici lanske sezone v nadaljevanju z dobrimi nastopi sicer priborili obstanek v prvoligaški druščini, da pa je ekipa potrebna osvežitve je bilo jasno že pred koncem sezone.

Na mestu trenerja se je klub po dveh letih zahvalil Jožetu Časarju. Nov glavni trener prve članske ekipe je tako postal hrvaški strokovnjak Tomislav Mišin, donedavni trener zagrebškega kluba HAOK Mladost. Nekdanji vrhunski organizator igre, ki bo septembra dopolnil 47 let, je z odbojko pričel v odbojkarskem klubu Željezničar v Osijeku. Kariera ga je vodila po številnih klubih na Hrvaškem, preizkusil pa se je tudi na Poljskem, na Nizozemskem in v Franciji. Slovenija mu ni tuja, saj je sezono odigral tudi v slovenskem OK Fužinar. Kot igralec je osvojil številne naslove, med drugim je po dvakrat osvojil hrvaško prvenstvo in hrvaški pokal, postal pa je tudi prvak francoske lige ProB. Med trenerje se je podal pred sedmimi leti. Sprva je bil tri leta trener MOK Zagreb, nato pa se je preselil k mestnemu rivalu, v HAOK Mladost. Svoje varovance je štirikrat popeljal do naslova pokalnih prvakov, prvenstvo štirikrat končal kot podprvak, leta 2016 pa je osvojil še super pokal. Njegov pomočnik bo nekdanji glavni trener Krke in vodja mladinskega pogona, znan obraz dolenjske odbojke, Jernej Rojc.

David Kumer (23 let, 193 cm) je v Braslovčah rojeni Savinjčan, ki se dobro znajde tako na mestu korektorja kot tudi sprejemalca napadalca. Nekdanji kadetski in mladinski reprezentant je pri desetih letih svoje prve odbojkarske korake naredil v Šempetru. Kariero je nadaljeval v Šoštanju, dve leti in pol je bil član ACH Volleya, po kratkem postanku v matičnem Šempetru pa je v lanski sezoni zastopal barve OK Črnuče.

Svit Hafner (24 let, 181) je z odbojko pričel pri rosnih desetih letih, že od samega začetka pa igra na položaju organizatorja igre. Svit je produkt odbojkarske šole Triglava iz Kranja, kjer se je prvič spoznal z odbojkarsko igro, se kalil pri mlajših selekcijah in prve izkušnje v članski selekciji nabiral v drugi ekipi Triglava. Po štirih letih kaljenja v tretji ligi se je pridružil prvoligaški selekciji, kjer je igral nadaljnja štiri leta. Kot posojen igralec je pot nadaljeval v Črnučah v 2. DOL, z isto ekipo pa je lani nastopal v prvi državni odbojkarski ligi.

Po odhodu Mihe Bregarja v Calcit ter odločitvi Uroša Erpiča, da dvoransko odbojko zamenja z odbojko na mivki, je nastala vrzel na mestu blokerja. Klub si prizadeva najti okrepitev tudi na tem položaju, v nasprotnem primeru bo to odlična priložnost za novomeške mlade upe.

MOK Krka