V tekmi 6. kroga 1. DOL sta se v Novem mestu pomerila Krka in ACH Volley. Nove zmage so se razveselili Ljubljančani, ki so tekmo dobili z rezultatom 0:3 (-18, -21, -18). Pri gostih sta bila najbolj razpoložena Pokeršnik (14) in Poluian (12), pri domačih pa Kosmina (10) in Turk (9).

1. DOL za moške, 6. krog
Krka – ACH Volley
0:3 (18:25, 21:25, 18:25)

Novo mesto, 17. november 2018. Sodnika: Klinar Nejc, Kern Matjaž. Obiskovalcev: 150
KRKA: Hafner 1, Ožbalt (L), Erpič 4, Vrhovšek 5, Kosmina 10, Kafol, Koncilja 4, Pucelj (L), Kumer 4, Lindič, Renko, Turk 9, Dimič
ACH Volley: Kovačič (L), Purič 5, Pavlovič 5, Satler, Pleško (L), Brulec 2, Đirlić 6, Okroglič, Mantha 2, Vilimanović 2, Pokeršnik 14, Videčnik, Poluian 6

Prvi niz je šel po željah gostov. S solidnim sprejemom in natančnimi podajami so učinkovito napadali, obenem pa so Krkaše večkrat ujeli z blokom. Blok gostov je danes deloval odlično, saj so zbrali kar 13 uspešnih blokov. Domači so sicer poskušali servirati agresivneje, a začetni udarci so prevečkrat končali v mreži ali izven nasprotnikovega igralnega polja. Napad domačih je bil preskromen, da bi ogrozili zmago gostov, ki so tako prvi niz dobili prepričljivo z 18:25.

V drugem nizu so Krkaši pokazali najboljšo predstavo danes, a Ljubljančani morebitnega presenečenja niso dovolili. V niz so bolje krenili domači in z nekaj lepimi akcijami ušli na 3 točke prednosti. Oranžni zmaji so hitro ujeli priključek, nadaljevanje pa je bilo precej izenačeno. Po asu Turka za 12:11 so Krkaši še zadnjič v tem nizu vodili. Po izenačenju na 14. točki so si domači privoščili dve zaporedni napaki in gosti so se odlepili. Na točko zaostanka pri 18:19 je z asom znižal Kosmina, a v končnici niza so več zbranosti in izkušnje unovčili gosti. V gostujoči ekipi je blestela predvsem sprejemalska naveza Pokeršnik – Poluian. Niz se je končal z rezultatom 21:25.

Podobna zgodba se je ponovila v tretjem nizu. Novomeški odbojkarji so se dobro borili večji del niza, a ko je bilo potrebno, so Ljubljančani stvari postavili na svoje mesto. Pokeršnik je z dvema uspešnima napadoma z druge linije ACH popeljal v vodstvo s 16:20. Trener domačih je sicer poskušal z menjavami in polminutnim odmorom, a želenega učinka ni bilo. Končnih 18:25 so postavili kar gostitelji sami z napako v napadu, tri točke pa so tako zasluženo odšle v Ljubljano.

Ivan Vrhovšek, Krka: “V tekmo smo vstopili sproščeno, saj smo vedeli, da igramo proti močnejši ekipi. Vseeno smo želeli ACHju odvzeti kakšen set ali celo točko, toda ni šlo. V vseh setih smo naredili nekaj nepotrebnih napak in si s tem zaprli možnosti. Čestitke ACHju za zasluženo zmago, mi pa smo z mislimi že pri naslednji tekmi.