Novomeški odbojkarji so v tekmi 15. kroga 1. DOL za moške s 3:2 premagali SIP Šempeter.

1. DOL za moške, 15. krog
MOK Krka – SIP Šempeter
3:2 (-23, 21, -16, 22, 12)

Dvorana Marof, gledalcev 100, sodnika: Markelj (Bled) in Klinar (Žirovnica).
Krka: Brulec, Ožbalt, G. Erpič 2, Kosmina 18, U. Erpič, Vesel, Drobnič 17, Pucelj 2, Bregar 13, Klobčar, Turk 14, Plot.
SIP Šempeter: Marovt, Zupanc 12, Robida, Oder, Pokeršnik 16, Udrih 5, G. Javornik 11, S. Javornik, J. Vrhunc 5, Kumer 11, Hrastovec.

Krkaši so sinoči uspeli priti do 6. zmage v letošnji sezoni. Šempetranom so se uspeli oddolžiti za poraz iz prve medsebojne tekme. Gostje so nastopili okrepljeni z Davidom Kumrom, ki bo do konca sezone kot posojeni igralec iz vrst ACH Volleya na pomoč priskočil svojemu matičnemu klubu. Kumer se na srečo domačih ni pretirano izkazal, z 11 točkami je bil tretji najučinkovitejši igralec svoje ekipe, več točk sta dosegla Zupanc (12) in Pokeršnik (16).

Pri Krki je na položaju korektorja, Brulec in Vrhovšek sta poškodovana, priložnost dobil Sergej Drobnič in se izkazal s 17 točkami. S točko več je bil najučinkovitejši pri Krki Martin Kosmina.

Miha Bregar je sinoči podelil pet blokov. (foto: arhiv, M. Eržen)
Miha Bregar je sinoči podelil pet blokov. (foto: arhiv, M. Eržen)

Tekma polna nihanj ni ravno postregla s kakovostno odbojko. Obe ekipi, nekoliko več celo domača, sta storili kar zajetno število lastnih napak. Na srečo domačih te niso bile usodne za končno zmago, saj so v zaključnem petem nizu Krkaši pokazali nekaj več zbranosti v ključnih trenutkih in si tako priigrali novo zmago.

“Na obeh straneh je bilo preveliko število lastnih napak, zato tekma ni bila posebej kakovostna. Nam se pozna, da imamo težave na korektorskem mestu, prav tako nam je, potem ko smo bolj ali manj izgubili vse možnosti, da se uvrstimo v modro skupino, nekoliko padla tudi motivacija. Na koncu smo z minimalno zmago lahko zadovoljni,” je po tekmi dejal Gorazd Kosmina, direktor odbojkarjev Krke.

Več o tekmi si lahko preberete v poročilu na spletni strani odbojkarske zveze ali v poročilu na spletni strani Dolenjskega Lista, kjer je tudi nekaj fotografij.

Ostali rezultati 15. kroga:
Maribor – Fužinar Metal Ravne 3:0
Panvita Pomgrad – Calcit Volleyball 3:1
Triglav Kranj – ACH Volley 0:3
National Žirovnica – Salonit Anhovo 1:3

Tekme 16. kroga, sobota 16. januar:
SIP Šempeter – National Žirovnica
Salonit Anhovo – Triglav Kranj
ACH Volley – Panvita Pomgrad
Calcit Volleyball – Maribor

Državno prvenstvo se nadaljuje v soboto, ko bo na sporedu 16. krog. Odbojkarji Krke in Fužinarja so prosti, saj so se že decembra pomerili v vnaprej odigrani tekmi, na kateri so slavili Dolenjci. Na parket bodo Krkaši zopet stopili v soboto 23. januarja, ko se bodo v tekmi 17. kroga 1. DOL v športni dvorani Marof pomerili s pokalnimi prvaki, z ekipo Calcit Volleyball iz Kamnika. Tekma bo ob 20. uri. Vabljeni!

infografika 15 krka sempeter