Jutri, v sredo 13. januarja, se za ekipe v 1. državni odbojkarski ligi s 15. krogom nadaljuje prvenstvo. Odbojkarji Krke bodo v domači dvorani gostili SIP Šempeter.

Pokalni prvaki so postali odbojkarji Calcit Volleyballa. (foto: Klemen Brumec)
Pokalni prvaki so postali odbojkarji Calcit Volleyballa. (foto: Klemen Brumec)

Po novoletnem premoru so se najboljše štiri ekipe pokalnega tekmovanja pomerile na zaključnem turnirju. Prvo finalno vstopnico so si priigrali igralci ACH Volleya, ki so s 3:0 (22, 21, 22) premagali Panvito Pomgrad. Po zmagi nad Krko s 3:0 je drugi finalist v moški konkurenci postal gostitelj turnirja, Calcit Volleyball.

Finalna tekma med Calcitom in ACH Volleyem je pred polnimi tribunami športne dvorane v Kamniku postregla z razburljivo in kvalitetno odbojko. Po dolgih petnajstih letih so se po zmagi s 3:1 (23, -20, 22, 16) druge pokalne lovorike razveselili kamniški odbojkarji.

Nagrade za najboljše igralce turnirja so prejeli:
– najboljši igralec: Žiga Štern, Calcit
– organizator igre: Jan Brulec, Calcit
– prosti igralec: Klemen Hribar, Calcit
– najboljši bloker: Jan Kozamernik, ACH

Sreda prinaša nadaljevanje državnega prvenstva

Pokalni prvaki, igralci Calcita, bodo državno prvenstvo nadaljevali z gostovanjem pri trenutno tretjeuvrščeni Panviti Pomgrad. Mariborčani bodo v športni dvorani Tabor pričakali Fužinar Metal, ki s skromnim izkupičkom ene zmage zaseda nezavidljivo zadnje mesto na razpredelnici. Triglavani bodo pred domačim občinstvom poskusili ponovno spraviti na kolena pokalne podprvake, ljubljanski ACH Volley. Ekipa Salonita bo na gostovanju v športni dvorani Pod Stolom v Žirovnici potrditi trenutno 6. mesto, ki še pelje v modro skupino.

V športno dvorano Marof pa prihajajo gostje iz Šempetra. Šempetrani so slavili na prvi letošnji medsebojni tekmi. V tekmi 6. kroga 1. DOL so pred domačimi navijači v štirih nizih na krilih Danijela Pokeršnika (21 točk) in Žige Zupanca (23 točk) ugnali novomeške odbojkarje. Tokrat v postavi Šempetra ne bo Zupanca, saj ta odbojkarko kariero nadaljuje v Libanonu, v ekipo pa se vračata dva domačina. Do konca sezone bo kot posojen igralec ACH Volleya barve matičnega kluba branil David Kumer. Šempetrani pa v nadaljevanju sezone računajo tudi na povratnika Gašperja Vrhunca, ki se je vrnil iz študija v tuijini.

Krkaše sicer pesti nekaj težav s poškodbami, kljub temu pa si želijo zadržati elemente igre, ki so na sobotni polfinalni pokalni tekmi dobro delovali ter dvigniti nivo preostalih. “Vse bomo storili, da jim vrnemo za poraz v 6. krogu,” je bil jedrnat Martin Kosmina, ki je bil z 20 točkami najučinkovitejši igralec Krke na prvi tekmi v Šempetru.

Vabljeni! napovednik_2016_01_13_sempeter_small