Strokovni štab MOK Krke se je letos odločil, da v tekmovanje za Pokal SLO prijavi tudi ekipo KRKA II. Priložnost za nabiranje tekmovalnih izkušenj je tako dobila kadetska ekipa Krke, ki letos v kadetskem tekmovanju cilja visoko. Da pa bo mladcem ( Tinu Malenšku, Gašperju Klobčarju, Jaki Bevcu, Anžetu Murku, Roku Dimiču, Tadeju Ogulinu, Marku Zorku, Anžetu Borinu, Luki Lindiču in Klemnu Šetini ) malo lažje pa jim je ekipa KRKA I »posodila« stalna člana Simona Vesela in Anžeta Zalarja.

Kostanjevica na Krki : Krka II
1:3 (25, 23, 21:25, 22:25, 17:25)

Včerajšnji nasprotnik v 2.krogu pokala je bila ekipa Kostanjevica. Čvrsta ekipa, ki nastopa v 3.DOL, je bil nasprotnik po meri.

V prvem setu so Novomeščani sicer povedli, vendar so jih v povprečju nekaj let starejši Kostanjevičani ujeli predvsem po zaslugi odličnih servisov, ki jih krkaši nikakor niso mogli dobro sprejeti. V drugem setu je bila slika že boljša. Sprejem soliden, Gašper je odlično razigral soigralce, oba Anžeta ( Murko in Zalar ) ter Simon, so uspešno zaključevali napade, Luka in Rok pa sta z nekaj uspešnimi bloki naredila red pri mreži. Tudi servis je bil na nivoju. Libero Jaka je oddelal svoje v obrambi in set je bil dobljen. V začetku tretjega seta so Kostanjevičani povedli. Zopet je zatajil sprejem. Z menjavami igralcev ( namesto Anžeta je v igro vstopil Tadej, podajalca Gašperja pa je izvrstno zamenjal Tin ) so krkaši uspeli doseči nekaj točk zapored in set je bil ponovno odprt. V končnici sta v igro ponovno vstopila Gašper in Anže. Pogumno pa je svojo priliko z izvrstnim servisom izkoristil tudi Domen.

Četrti set je bil zgolj formalnost. Po visokem vodstvu so si Novomeščani privoščili celo malo ležernosti, kar sicer ni čisto prav, toda veselje ob prvi zmagi v članski konkurenci je bilo razumljivo.

Vse fante je potrebno pohvaliti za pristop k igri. Simon in Anže sta uveljavila svoje prvoligaško znanje, realizirala sta takrat, ko je bilo najtežje. Napredek mlajših pa je viden iz tekme v tekmo. Nekaj težav je bilo občasno le na sprejemu servisa. Sprejem je pač ključni element uspešne igre in tu bo treba še kaj postoriti.

V tretjem krogu Pokala SLO se bodo fantje v četrtek, 10.10.2014, v ŠD Marof, ob 19.00, pomerili z ekipo SEP Mokronog, ki sicer nastopa v II. državni odbojkarski ligi.

In še: tekmo je tokrat zaradi prvoligaških obveznosti Jerneja Rojca z užitkom vodil Gorazd Kosmina.

MOK Krka