Po domači zmagi nad novogoriškim GO Volleyem v soboto, 13. decembra, je odbojkarjem MOK Krke odleglo – z odličnim petim mestom jim je uspelo uresničiti cilj, ki so si ga zadali pred pričetkom sezone: Uvrstitev v modro skupino.

Ker so si peto mesto na lestvici zagotovili še pred zadnjo tekmo, ki so jo v ponedeljek odigrali s prvakom ACH Volley, je trening pred omenjeno tekmo minil v prijetnem, sproščenem vzdušju, vseeno pa je bilo jasno videti zagnanost in motivacijo mladih odbojkarjev, ki so se borili prav za vsako žogo. Da videz ne vara, sta ob koncu treninga zagotovila tudi napadalec Valentin Turk in srednji bloker Grega Erpič.

Valentin Turk na sprejemu (foto: M. Eržen)
Valentin Turk (foto: M. Eržen)

Igranje v močnejši skupini je nagrada

Valentinu Turku, ki pri MOK Krka igra že peto sezono, uvrstitev v modro skupino pomeni predvsem nagrado za večletno trdo delo. »Uspelo nam je zmagati na vseh ključnih tekmah, predvsem doma smo večinoma odigrali odlično. Ekipe v ligi so zelo izenačene, tako da lahko večinoma vsak premaga vsakogar. Mislim pa, da so se ob koncu prvega dela stvari vendarle postavile na svoje mesto,« je zadovoljen Turk. In kaj je po njegovem mnenju botrovalo uspešni izpolnitvi glavnega cilja, ki so si ga novomeški odbojkarji zadali pred pričetkom sezone? »Pozna se prihod srednjega blokerja Mihe Bregarja, poznajo se treningi, ki jih vseskozi stopnjujemo. Prihod Gorazda Caniča, ki je prevzel fizične priprave, prav tako pomeni zelo veliko,« je bil jedrnat.

Grega Erpič
Grega Erpič (foto: M. Eržen)

Srednji bloker Grega Erpič, ki je prav tako že nekaj sezon v prvi šesterki MOK Krka, pa je dodal, da je ekipa MOK Krka za ta dosežek gradila že kar nekaj let. »Vsekakor je igranje v močnejši skupini nagrada. Mislim, da se bo ob težjih tekmah nivo naše igre še dvignil. Pričakujem, da se bomo borili in mislim, da smo sposobni doseči tudi nekaj zmag proti višje uvrščenim ekipam,« je napovedal.

Tako Erpič kot Turk sta ob kratkem pogovoru izpostavila velik pomen dejstva, da se soigralci med seboj poznajo. »Skupaj smo zrasli, morda je to glavno,« razmišlja Turk, Erpič pa ga dopolni, da je očitno zdaj prišel čas, ko so se pokazali tudi rezultati.

Pred domačim občinstvom želijo premagati vsaj eno od močnejših ekip

Vidno zadovoljen je tudi trener ekipe Jernej Rojc, ki se želi v drugem delu sezone posvetiti stvarem, za katere v obdobju, ko si si tekme sledile druga za drugo, ni bilo časa. »V modri skupini bomo imeli več časa za trening. Na vsako tekmo se bomo lahko maksimalno fizično in taktično pripravili,« razmišlja Rojc, ki želi na prihajajočih tekmah dati priložnost še nekaterim drugim igralcem. »Predvsem bi izpostavil Iva Kastrevca, ki ne zaostaja za ostalima dvema sprejemalcema. Rad bi tudi razbremenil korektorja Luko Brulca, ki že pet let igra praktično brez menjave, obenem pa dal priložnost njegovemu nasledniku Ivanu Vrhovšku, ki trdo trenira, da bo lahko na tekmah dostojno zamenjal našega kapetana.«

Zadovoljstvo na domači klopi (foto: M. Eržen)
Zadovoljstvo na domači klopi (foto: M. Eržen)

Rojc svojih ciljev v drugem delu sezone sicer ne skriva. »V prvem delu nismo povsem izpolnili cilja; nismo premagali ekipe, ki je močnejša od nas, tako da bo naš cilj v modri skupini doma premagati vsaj eno od najboljše četverice – Panvito, Kamnik, Salonit ali pa ACH, zakaj pa ne. Premagati Triglav na domačem parketu in vzeti točke na gostovanju pa bo naša obveza. Pomebno je, da ostanemo zdravi, svoje znanje in telesno pripravo pa nadgradimo na višji nivo. Rad bi tudi izkoristil to priložnost in voščil vesele praznike vsem našim prijateljem in navijačem, ki so nam v ključnih tekmah pomagali, da smo dosegli zastavljene cilje, hkrati pa bi jih povabil na dobro odbojko v športno dvorano Marof v letu 2015.«

Zdaj je pred odbojkarji mesec dni premora, ki jim bo zagotovo prišel še kako prav za počitek po napornem tekmovalnem obdobju, seveda pa tudi za optimalno pripravo na tekme 2. dela sezone.

Ana Čefarin