Kadeti so v nedeljo, 15.3. 2015, v Kranju odigrali svoj četrti turnir in bili boljši od svojih vrstnikov iz Kamnika in Kranja.

V Kranj smo potovali v spremstvu staršev, ki nas spremljajo na vsakem turnirju: Bevčevi, Lindiči, Murkotovi, Borinovi in Pečnikovi.

Igralski kader je bil skoraj popoln, saj je manjkal le poškodovani Rok Dimič, ki pa se vrača čez 14 dni: Klobčar Gašper (C), Bevc Jaka (L), Lindič Luka, Zorko Matic, Murko Anže, Ogulin Tadej, Leon Gorše, Borin Anže, Kafol Aljoša, Kočevar Žiga in Pečnik Mark.

Prvi jutranji set proti ekipi Calcita iz Kamnika je bil bolj kot ne za ogrevanje, saj smo ga dobili šele v sami končnici, kjer smo bili dovolj zbrani in odločni, da smo ga uspešno zaključili na razliko 25:23. V zaključku se je izkazal Ogulin z dobrimi servisi in soigralcem na mreži pomagal, da so ob predvidljivih napadih odlično sestavljali blok in zaustavljali napade nasprotnikov. V drugem setu se je dolenjska mašina ogrela na delavno temperaturo in že v začetku z odličnimi servisi kapetana Klobčarja pobegnila na razliko nekaj točk. Nadaljevanje seta je minilo povsem v znamenju Krke, ki je še naprej odlično servirala, tako taktično kot agresivno. Sprejemalska linija z Ogulinom, Goršetom in liberom Bevcem je uspela večino servisov sprejeti pozitivno in Klobčar je lahko razigral napadalce, med katerimi je izstopal Murko s svojim visokim skokom. Uigranost korektorja in podajalca z druge linije v tej starostni kategoriji ni ravno običajna, zato je to naša posebna kvaliteta, ki nam daje v napadu širino, ki jo imajo predvsem članske ekipe. Ob koncu seta sta priložnost dobila tudi Borin, ki je zamenjal Ogulina in Kafol, ki je z odličnimi servisi dokončno pokopal Kamnik. Drugi set se je končal z 25:14.

Nasmejana ekipa s trenerjem po novih dveh zmagah!
Nasmejana ekipa s trenerjem po novih dveh zmagah!

V drugi tekmi smo pričakovali bolj izenačen dvoboj, saj ekipa Kranja po kvaliteti sodi med prve tri ekipe v A Ligi Zahod. Že na prvem turnirju smo odigrali izenačeno srečanje (2:1) in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Kranjčani so bolje začeli, odlično servirali in povzročali težave predvsem Ogulinu, ki je potem naredil še nekaj napak v napadu in bloku in potrebno je bilo prekiniti slabo serijo s time outom. »Huda ura« je zalegla, saj se je ekipa dvignila in borila do konca seta, v končnici povsem ujela Kranjčane, pa vendar malo upehani od napornega lovljenja nismo uspeli zaključiti treh ponujenih priložnosti in Kranj je osvojil prvi set tesno z 25:23. Zamenjali smo strani, sedaj so bili naši navijači na tribuni pred nami. Tako igralci niso samo čutili pozitivno energijo navijačev, ampak so jo dejansko lahko tudi videli. Začetek zopet ni bil obetaven, zgodnji time out in vodstvo Triglava 10:6. Potem pa je vrag odnesel šalo in nekaj dobrih obrambnih akcij, zaključeni kontra napadi, so dali serverjem dovolj energije, da so začeli loviti Gorenjce. Ujeli smo jih na 15 točki, potem pa nadaljevali v enakem ritmu do konca seta. Rezultat drugega seta je bil 25:18 v našo korist. Po žrebu smo prvi začeli s servisom, Klobčar ponovi vajo s prve tekme in pobegnemo nasprotniku na 4:0. Kazalo je, da bi lahko tako servirali do konca vendar je 5 servis končal v stranskem avtu. Nadaljevanje izenačeno, napeto, veliko dobrih obramb na obeh straneh, na naši strani pa odlično delo srednjih blokerjev, predvsem Lindič, je igral na zelo visokem nivoju (z dvema metroma v višino drugače ne gre). Triglav je še naprej poskušal prebiti sprejemalsko linjo preko Ogulina, ki pa je postal prava sprejem-mašina, poleg njega še Bevc Jaka, ki je dan prej debitiral na članski tekmi in se očitno razvija v pravega libera tudi kot sprejemalec, medtem ko mu v obrabnih akcijah ni para. Skozi celoten 3.set smo držali Kranjčane na razliki 3 točk in niti enkrat jim nismo dovolili, da se nam približajo na več kot dve točki razlike. V končnici sta ponovno prevladovala Murko in Lindič, ki je z blokom zaustavil levo-rokega Gorenjsekga korektorja za 14:11, Nato pa se je napadalec v coni 4 ustrašil še Murka, ki je pogledal z glavo preko mreže in mu s potiskom rok preko mreže zaprl vse smeri napada in le-ta pa je v strahu žogo poslal v zgornji rob mreže in tekme je bilo konec, 15:11 za Krko.

Izenačene tekme gradijo ekipni duh, še posebej, če smo na koncu uspešni in se nam naš trud in garanje na koncu povrne s tako lepim rezultatom.

Naslednji turnir bo že prihodnjo nedeljo v Ljubljani, kjer bomo gostovali pri vodilnih Zmajčkih.

Lestvica:
1. Črnuče ACH I, 12 točk
2. Krka, 10
3. Astec Triglav, 6
4. Calcit Volleyball, 4
5. KEKOOprema Žužemberk, 2
6. GO Volley, 2

Na povezavah si lahko ogledate tudi ostale rezultate lige A Zahod ter lige A Vzhod.