Člansko ekipo MOK Krka v soboto čaka nova tekma. V sedmem krogu 1. DOL se bodo pomerili z ekipo Fužinar Metal Ravne. Na parket bodo stopili tudi mlajši člani, nasproti bo stala ekipa Črnuč ACH.

V ekipo se po nekaj zdravstvenih težavah vrača tudi Valentin Turk. (foto: arhiv, M. Eržen)
V ekipo se po nekaj zdravstvenih težavah vrača tudi Valentin Turk. (foto: arhiv, M. Eržen)

Članska ekipa se je po uspešni lanski sezoni letos po šestih odigranih krogih znašla v nezavidljivem položaju. Z eno samo zmago, v gosteh proti Triglavu, se trenutno nahaja na predzadnjem mestu v prvoligaški druščini. Poleg vsega pa letošnjo sezono žal krojijo tudi poškodbe. Zadnjo je skupil Grega Erpič, ki tako v soboto ne bo mogel pomagati svojim soigralcem. Bo pa to priložnost za enega od mlajših blokerjev, Gregatovega mlajšega brata Uroša ali Luko Lindiča. Vse bližje optimalni formi je tudi kapetan Luka Brulec, po nekaj zdravstvenih težavah pa se vrača tudi Valentin Turk.

Podobna, vse prej kot rožnata situacija je tudi pri sobotnemu nasprotniku. Fužinar je namreč letos vknjižil vsega eno točko, na domačem terenu so po petih nizih morali priznati premoč Salonitu. Čeprav se nasprotnik trenutno nahaja na repu lestvice, pa bo znal biti še kako neugoden. Pozornost bo potrebno nameniti tako tujima okrepitvama, blokerju Garyu Housu ter korektorju Josephu Cuevasu, kot tudi prvemu sprejemalcu Juretu Ježu in vsem ostalim.

Krkaši so ta teden nanizali nekaj napornih, a dobrih treningov. Pričakujejo težko tekmo, toda obljubljajo boj za vsako žogo in s tem nove, prepotrebne točke za korak višje na ligaški razpredelnici. Pričakovanja pred novo tekmo je podal tudi trener članske ekipe MOK Krka, Jernej Rojc:

“Za nami je naporen, pa vendar dober teden. Naša forma še ni prava, za kar imamo več objektivnih razlogov. Potrebno je ostati ekipa tudi, ko se pojavijo vsemogoče težave. Če smo imeli v preteklem letu srečo s poškodbami, nam te letos nagajajo v nepravem trenutku. Ekipa se spreminja od tekme do tekme in težko je najti pravo formo. Kot kaže se po mesecu odsotnosti v poln trening vračajo Brulec in mlajši od bratov Erpič, Turk še nabira moči po težavah pretekli teden in želimo si ostati zdravi kar se da dolgo. Grega Erpič bo po zvinu gležnja odsoten še kakšen teden, tako da ga bosta zamenjala 18-letni brat Uroš in 16-letni Luka Lindič.”

V zahodnem delu 3. Državne odbojkarske lige se obeta nova preizkušnja za mlajše člane. Po dveh porazu na domačih tleh proti Ljubljani Volley in porazu v Kamniku se bodo v tretjem krogu pomerili z ekipo Črnuče ACH. Slednji so v prvih dveh krogih nanizali zmagi proti Kamničanom in Portorožanom ter bodo tekmo odprli kot favoriti. Vsekakor pa domači igralci svoje kože ne želijo poceni prodati in bodo dali vse od sebe za morebitno presenečenje.

Podpora s tribun bo jutri, v soboto 7. novembra, še kako dobrodošla, zato vas vabimo v čimvečjem številu!

spletna_napoved_fuzinar