Zlata generacija odbojkarjev novomeškega moškega odbojkarskega kluba Krka navdušuje tudi v kategoriji kadetov. Nadigrali so vso konkurenco in osvojili naslov državnega prvaka!

Kadeti moškega odbojkarskega kluba Krka so včeraj v Športni dvorani Leona Štuklja postali prvaki, potem ko so v finalni tekmi premagali odbojkarje OK National Žirovnica z rezultatom 3:1. Po slabšem začetku in izgubljenem prvem nizu so se domači fantje uspeli zbrati, popravili so predvsem servis, na drugi strani pa so odbojkarji Žirovnice pričeli delati nekaj več napak, zato so sledili trije nizi v korist mladih odbojkarjev Krke.

Aljoša Kafol je z natančnimi podajami razvajal soigralce in tako prispeval levji delež k naslovu prvakov, na koncu pa je za svojo predstavo zasluženo prejel še naziv najboljšega podajalca zaključnega turnirja. (foto: Matic Eržen)
Aljoša Kafol je z natančnimi podajami razvajal soigralce in tako prispeval levji delež k naslovu prvakov, na koncu pa je za svojo predstavo zasluženo prejel še naziv najboljšega podajalca zaključnega turnirja. (foto: Matic Eržen)

Kapetan novomeških odbojkarjev Anže Borin je izdal, da je skupaj s soigralci ta veliki uspeh potihem pričakoval: “Dve sezoni zapored smo bili državni prvaki v kategoriji starejših dečkov, in ker si je treba zastavljati vedno višje cilje, je bila osvojitev tega naslova naš edini cilj. Tudi na treningih smo za to garali s polno paro. Na začetku finalne tekme se je sicer pokazala začetna nervoza, ki je normalna. Pritisk domačega terena in navijačev, pa tudi naša visoka pričakovanja so opravila svoje. Nato pa smo zbrali moči in odigrali kot znamo. Veliko zahvalo za današnji uspeh pa dolgujemo tudi našim navijačem.”

“Vsa zahvala fantom za super rezultat. Turnir je uspel, bilo je kar nekaj dela, so pa se poznale izkušnje od lanske organizacije final 4 turnirja za starejše dečke. Rad bi se zahvalil staršem igralcev, ki so prispevali ogromen del s pomočjo pri organizaciji, zbiranju nagrad, peki peciva, navsezadnje pa tudi spodbujali fante. V klubu smo lahko samo veseli, da imamo takšno generacijo otrok in staršev,” je povedal član upravnega odbora MOK Krka Gorazd Kosmina.

O tem, kako so starši prispevali k izvedbi turnirja, je spregovoril Igor Kafol, oče najboljšega podajalca turnirja, Aljoše Kafola: “Naša vloga je pač ta, da naše fante podpiramo na njihovi športni poti. To je tisto najpomembnejše, hkrati pa imajo tudi fantje toliko veselja do tega športa, da tudi uspehi ne izostanejo. Pri današnjem dogajanju je treba pohvaliti mame, ki so spekle obilico peciva za igralce in obiskovalce turnirja, medtem ko smo očetje prispevali predvsem pri iskanju sponzorjev in nagrad za igralce.” Tomaž Kovačič, oče igralca MOK Krka Tiborja Kovačiča, pa je dodal: “Fantje nas razvajajo že tri leta, to je generacija, ki pokaže največji potencial in največjo zbranost ravno takrat, ko je to najbolj potrebno. Starši smo seveda na to ponosni, hkrati pa se zavedamo, da bo fantom ekipni šport, kot je odbojka, prinesel ogromno izkušenj, ki jim bodo še kako koristile v prihodnosti.”

Prestižni naslov najboljšega igralca turnirja oziroma MVP si je priigral igralec Krke Leon Gorše. (foto: M. Eržen)
MVP zaključnega turnirja je postal Leon Gorše iz novomeške Krke. (foto: M. Eržen)

Bronasto medaljo je osvojila ekipa Črnuče ACH I, četrto mesto pa so zasedli odbojkarji Mislinje.

Najboljši posamezniki zaključnega turnirja:
Libero: Nejc Podlesnik (OK Mislinja)
Bloker: Aljaž Peljhan (OK National Žirovnica)
Napadalec: Žiga Kumer (OK Črnuče ACH)
Podajalec: Aljoša Kafol (MOK Krka)
MVP – naj igralec: Leon Gorše (MOK Krka)

Rezultati:
Polfinalni tekmi:
MOK Krka : Mislinja 2:0 (25:17, 25:23)
Črnuče ACH 1 : OK National Žirovnica 0:2 (23:25; 17:25)

Za 3. mesto:
Črnuče ACH 1 : Mislinja 2:1 (25:21; 21:25; 15:12)

Za 1. mesto:
MOK Krka : OK National Žirovnica 3:1 (17:25; 25:20; 25:19; 25:19)

Borin Anze (c), Kafol Aljoša, Gorše Leon, Kovačič Tibor, Berkopec Fran, Kočevar Žiga, Gotenc Sašo (L), Mišjak Maj, Mohorčič Tadej, Ostroveršnik Andraž, Žužek Janez
Zlati kadeti, državni prvaki 2016: Borin Anže (c), Kafol Aljoša, Gorše Leon, Kovačič Tibor, Berkopec Fran, Kočevar Žiga, Gotenc Sašo (L), Mišjak Maj, Mohorčič Tadej, Ostroveršnik Andraž, Žužek Janez, Vasja Rastoder, trener Jernej Rojc. (foto: M. Eržen)