V Novem mestu sta se pomerila Krka in Salonit Anhovo iz Kanala. Krkaši so tokrat pokazali povsem drugačen obraz kot na prvih petih tekmah in tekmeca ugnali s 3:2 (16, -23, -21, 20, 16). Za Krko je kar 31 točk zbral povratnik Sergej Drobnič, 20 jih je dodal Pulko. Za Salonit sta Peterlin in Vrtovec dosegla po 21 točk.

Sportklub prva odbojkarska liga, 6. krog
Krka – Salonit Anhovo
3:2 (16, -23, -21, 20, 16)

Novo mesto, 17. oktober 2020. Sodnika: Kern, Milojevič. Gledalci: 0 (Covid19).
Krka: Hafner 6, Štefanič U., Erpič 15, Borin (L), Štefanič M., Travnik 10, Kožar, Pulko 20, Lindič 1, Jaklič (L), Renko 8, Koncilja 3, Drobnič 31. Trener: Tomislav Mišin
Salonit Anhovo: Boharev 6, Šarič (L), Jereb, Karnel, Filiputti (L), Kavčič, Radosavljević 13, Peterlin 21, Kovačič, Tomič 10, Vrtovec 21, Basaneže 11. Trener: Rade Dačovič

Domači so tokrat tekmo odprli zelo pogumno. Na krilih razpoloženega Renka so pri rezultatu 13:7 gostujočega trenerja prisilili že v drugi polminutni odmor. V nadaljevanju je le ta v igro poslal še Tomića in Jereba, toda domači so še naprej zanesljivo delovali v bloku in obrambi. Kazali so obraz in energijo, kot je v letošnji sezoni še nismo videli. Na drugi strani so Kanalci igrali precej pod svojimi zmožnostmi, imeli nekaj težav na sprejemu, kar nekaj napadalnih poizkusov pa je končalo v bloku domačih. Ob koncu niza sta za nekaj zanesljivih napadov poskrbela Drobnič in Pulko ter Krko povedla do prvega niza v sezoni.

V drugem nizu smo bili priča precej izenačeni in in borbeni igri na obeh straneh. Gosti so ujeli ritem. Razigral se je Peterlin, sledili pa so mu tudi soigralci. Prvo pomembnejše vodstvo so si z blokom Basanežeja priigrali gosti (17:20). Prav Peterlin je za 22:17 nato pristavil še as. Domači so zatem dva uspešna bloka postavili Tomiču. Drobnič je poskrbel za dva izjemna servisa in Krka je ujela priključek na 22. točki. Prvo zaključno žogo je gostom z asom priigral Basaneže. Drobnič je z udarcem iz druge linije domače ohranil v igri, a na žalost domačih je naslednji servis končal v mreži.

Tretji niz postregel s precej izenačeno igro, a pri obeh ekipah je bilo v igri kar nekaj nihanj. Gosti so si v pravem trenutku z dvema blokoma priigrali tri točke prednosti (18:21). Domači so sicer poskušali obrniti niz v svojo korist, toda na drugi strani je bil neustavljiv Vrtovec, ki je osvojil kar tri od zadnjih štirih gostujočih točk, za nameček pa z napadalnim udarcem zapečatil zmago.

Četrti niz so znova bolje odprli domači. Po asu Erpiča (6:3) je gostujoči trener reagiral s polminutnim odmorom. Njegova navodila niso zalegla, saj so Krkaši nato s šestimi zaporednimi točkami pobegnili na zajetnih 9 točk prednosti. Odličen servis Erpiča je gostom povzročil nemalo težav, ko pa so sestavili napad pa je le ta končal v bloku. Serijo domačih točk je z uspešnim napadom prekinil Radosavljević, zatem pa je pristavil kar štiri zaporedne ase in gostom povrnil nekaj upanja. Gosti so v nadaljevanju držali korak predvsem po zaslugi Peterlina in Vrtovca. Krkaši so držali dober sprejem, v napadu pa sta voz vlekla Pulko in Drobnič. Kljub temu, da je visoka prednost z uvoda niza Krkašem  pošla, so v zaključku niza pokazali dovolj zbranosti in z rezultatom 25:20 tekmo poslali v peti niz.

Odločilni niz so bolje odprli gosti in z asom Bohareva povedli s 4:1. Krkaši so nato bolje zaigrali v obrambi, z dvema blokoma izenačili na peti točki, na menjavo igralnega polja pa odšli z minimalno prednostjo. Sledila je infarktna končnica, v kateri sta se ekipi menjavali točko po točko. Videli smo izjemno požrtvovalnost za vsako točko, v ospredju sta bili navezi Pulko-Drobnič pri domačih ter Peterlin-Vrtovec pri gostih, niz pa se je srečno končal za Krko po napaki gostov. Krkaši so tako osvojili prvo zmago in s tem prve točke v letošnji sezoni.

Grega Erpič, kapetan Krke: “Za takšne tekme delamo na treningih že vse od začetka priprav. Čakali smo, da nam bo uspelo to pokazati tudi na igrišču in danes nam je uspelo. Ne vem, kje smo bili na preteklih tekmah, sem pa vesel, da smo končno spustili zavoro in odigrali tako, kot igramo na treningih.”

Matija Jereb, kapetan Salonita: “Mi smo kljub opozorilom, da Krka do sedaj še ni pokazala ničesar, preveč lahko začeli tekmo in preveč podcenjevalno do nasprotnika. To se je odrazilo v prvem nizu, ko smo jim dovolili dihati. Razigrali so se, odigrali dobro partijo. Težko je potem igrati, ko loviš rezultat. Kljub temu nam je uspelo nekaj iztržiti, toda to ni dovolj za Salonit.”