V zaostali tekmi osmega kroga sta se v Novem mestu pomerila Krka in Hoče. Zmage s 3:0 so se razveselili odbojkarji iz Hoč. Najbolj razpoložena sta bila Drobnič in Pesti, oba sta dosegla po 15 točk. Naporen ritem se nadaljuje – Krkaše v soboto čaka gostovanje v Kanalu, v ponedeljek pa se bodo odpravili še v Maribor.

Sportklub prva odbojkarska liga, 8. krog
Krka – Hoče
0 – 3 (-14, -22, -21)

Novo mesto, 3. 12. 2020. Sodnika: Zajec Rok, Kramar Franci. Gledalci: brez.
Krka: Hafner, Štefanič U., Erpič 4, Borin (L), Štefanič M., Travnik 5, Kožar, Pulko 3, Lindič 1, Jaklič (L), Renko 6, Koncilja 1, Drobnič 15. Trener: Tomislav Mišin
Hoče: Pušnik, Crnjanski 6, Østvik 7, Pesti 15, Herodež, Čopi 12, Leva 7, Orthaber (L), Hafner, Mejal 2. Trener: Jurij Čopi

Tekmo so z dvema zaporednima blokoma odprli gosti. V tekmo so krenili tudi z dobrimi začetnimi udarci in po asu Čopija za vodstvo gostov z 9:5 je bil domači strateg že primoran poseči po polminutnem odmoru. Njegovi napotki niso zalegli, saj so njegovi varovanci še naprej s težavo krotili nasprotnikov servis in posledično imeli velike težave pri razvijanju napadalne igre. Številni poskusi so tako končali v visokem bloku gostov. Z zanesljivo igro na sprejemu in v napadu so Hočani le še stopnjevali prednost in pri rezultatu 10:20 je bilo več kot jasno, da bo prvi niz pripadel gostom. Z uspešnim napadom ga je zaključil Crnjanski.

Drugi niz so odločneje odprli domači. Drobnič je z dvema asoma domače popeljal do vodstva s 4:1. Domači nalet je nato prekinil Crnjanski. Gosti so se predvsem na račun razpoloženega Pestija (v drugem nizu je zbral kar 9 točk) vrnili v igro, izid poravnali na 6, zatem pa postopoma pričeli prevzemati niti igre v svoje roke. Mišin je namesto Pulka v igro poslal Renka in igra domačih je vendarle stekla. Po zaslugi Drobniča  so Krkaši pred končnico celo povedli z 21:20, a so jim Hočani do konca prepustili le še točko. Pesti je Hočam z napadom priigral prvo zaključno žogo, niz pa z asom takoj zatem zapečatil kar sam.

V tretjem nizu so Hočani na dober servis hitro pobegnili do vodstva z 8:3.  Tudi preostanek niza je potekal povsem po notah gostov. Mejal je dobro razigraval svoje soigralce, ti pa so z vseh strani uspešno zaključevali. Po vodstvu z 21:13 s se gosti nekoliko sprostili, kar je premešana postava domačih, priložnost je dobil tudi mladi Kožar, izkoristili za zadnji juriš. Po zaslugi Renka in Drobniča so se približali na vsega tri točke zaostanka. V ključnih trenutkih so gosti našli pravi odgovor in tako zasluženo še drugič v letošnji sezoni ugnali novomeško Krko.

Toni Travnik, Krka: “Ni nam šlo tako, kot smo si zamislili. Predvsem so nasprotniki naredili razliko z blokom. Zmanjkala nam je kakšna odločila točka v trenutkih, ko se je niz začel lomiti, ko so bile odločilne točke seta, tako v drugem kot tudi v tretjem nizu.

Podrobnosti Sportklub prve odbojkarske lige najdete na portalu OZS.