V 15. krogu Sportklub prve odbojkarske lige so novomeški odbojkarji gostovali v Ljubljani. V ŠD Tivoli je se je hitre zmage s 3:0 (20, 11, 17) razveselil ACH Volley. Za gostitelje je Vučićević vpisal 14 točk in bil tako prvi igralec tekme, v dresu Krke pa je bil najuspešnejši kapetan Erpič, ki je zbral 8 točk. Pravega počitka za Krkaše ne bo, saj že v sredo gostujejo v Kanalu, kjer se bodo pomerili s Salonitom.

Sportklub prva odbojkarska liga, 15. krog
ACH Volley – Krka
3:0 (20, 11, 17)

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret, Pernuš 1, Toukhteh, Dagostino, Pavlović 7, Bošnjak 5, Okroglič, Rutar 9, Pokeršnik 10, Videčnik, Kök 10, Djurić, , Vučićević 14. Trener: Matija Pleško
Krka: Hafner 1, Erpič 8, Borin, Štefanič, Travnik 5, Kožar, Pulko 7, Lindič 2, Jaklič, Renko 6, Koncilja 4. Trener: Tomislav Mišin

Trener domačih Matija Pleško je na parket poslal Gregorja Pernuša v vlogi organizatorja igre, sprejemalca Jana Pokeršnika in Mateja Köka, korektorja Božidarja Vučićevića, srednja blokerja Filipa Rutarja in Uroša Pavlovića ter Kyla Dagostina na mestu prostega igralca.

Tekma se je začela precej izenačeno, kot prvi pa so si več kot dve točki razlike ustvarili (10:13). Z napadom Renka so še držali to prednost (11:14), vendar so Ljubljančani hitro našli priključek. Z asom Rutarja so izenačili na 17:17, nato pa nadaljevali v bolj prepričljivem slogu. Z blokom so si priborili priložnost za zmago v prvem nizu (24:20) in jo v naslednji akciji tudi izkoristili (25:20).

Ljubljančani so z odliko opravili vlogo favorita.

Drugi niz je minil v znamenju popolne prevlade gostiteljev. Z uspešnim napadom Vučićevića so že takoj na začetku vodili z 8:4, to prednost pa so le še poviševali. Novomeščani niso našli pravih rešitev in tako so slovenski prvaki z blokom Rutarja imeli v svojih rokah prednost desetih točk (18:8). Zmaji so v končnici  nadzorovali dogajanje in zanesljivo povedli z 2:0 (25:11).

V nadaljevanju so se gostje vrnili v igro in povedli s 7:4. Zmaji so zaostanek izničili in izenačili na 10:10, v nadaljevanju pa ponovno prevzeli vajeti. Z napadom Pavlovića so dosegli 16. točko (16:12) in gostom niso več dovolili, da bi prišlo do preobrata. V tretjem so bili boljši s 25:17. 

Kapetan Grega Erpič je za Krko vknjižil 8 točk.

(vir: portal OZS/ACH Volley)

Podrobne podatke o prvenstvu lahko najdete na portalu OZS.