Dres novomeške Krke bo letos prvič oblekel 28-letni in 200cm visoki Fran Peterlin. V Zagrebu rojeni odbojkar, ki v klub prihaja kot pomembna okrepitev na položaju sprejemalca, bo tako znova nastopal pod taktirko Tomislava Mišina, s katerim sta skupaj delovala že v Zagrebu v klubu HAOK Mladost.

Kot otrok se je Fran preizkusil v kar nekaj športih. Sprva je treniral plavanje, zatem še rokomet in košarko. Nato se je na pobudo učiteljice športne vzgoje pridružil šolski odbojkarski ekipi, dve leti pozneje pa se je priključil odbojkarskemu klubu. Prav gotovo je nanj vplivala tudi sestra, ki je prav tako trenirala odbojko.

Fran je hitro potrdil, da gre za talentiranega igralca, saj je hitro našel svoje mesto v državni reprezentanci do 17 let. Dobro se je znašel tudi v starejših kategorijah, saj je bil zadnjih 10 let vsako sezono član reprezentance. Po dolgem času letos prvič ni oblekel reprezentančnega dres, kar po drugi strani pozdravlja, saj je imel več časa za počitek in regeneracijo.

Franova kariera se je tako pričela v HAOK Mladost v Zagrebu. Zatem se je prvič podal v tujino in v Švici zaigral za TV Schönenwerd. Po epizodi v Švici se je za dve leti vrnil v svoj matični klub. Sledil je nov odhod v tujino, najprej za eno leto vnovič v Švico (Volley Schönenwerd), zatem za eno sezono v Grčijo (Foinikas Syros ONEX), zadnja tri leta pa je preživel v Sloveniji, kjer je branil barve Salonita Anhovo iz Kanala ob Soči.

V Salonitu sem bil tri leta. Tam sem se dobro počutil. Ekipa me je zelo dobro sprejela in v Kanalu sem si ustvaril številna prijateljstva. Dvakrat smo osvojili četrto in enkrat tretje mesto v prvenstvu. Salonit bom imel vedno v lepem spominu, toda kariera se nadaljuje in zdaj sem v Krki. Do dogovora je prišlo razmeroma hitro. Opravili smo pogovor in hitro našli skupno besedo. Pomagalo je tudi to, da je prvi trener Tomislav Mišin, ki je bil moj trener dve leti tudi v HAOK Mladost.

Fran, sicer ljubitelj planinarjenja, dobre kave ter druženja s prijatelji in družino, se zaveda, da Krkašem lani ni šlo po načrtih in je odločen pomagati k boljšemu uspehu. “Lanska sezona Krki ni šla po planu. Upam, da bomo letos to izboljšali, ter se izognili lanski situaciji. Že na prvem treningu sem videl, da so fantje talentirani in trdo trenirajo in da bomo vsi dali vse od sebe, da naredimo čim boljši rezultat. Imamo dobro ekipo in upam, da se bomo borili za čim višjo uvrstitev na lestvici.

Fran bo s svojimi izkušnjami tudi v odlično pomoč svojim mlajšim soigralcem. “V ekipi je precej mladih igralcev in menim, da moramo vsi skupaj trdo trenirati. Mladim fantom želim pomagati čim bolj napredovati, tudi tako bo ekipni rezultat boljši.

Pa ne le mladi, celotna ekipa je Frana dobro sprejela. “Menim, da me je ekipa zelo dobro sprejela, tudi sam se tu počutim dobro. Upam, da bomo kot ekipa prava klapa tako na parketu kot tudi zunaj dvorane.

Vzdušje v dvorani je neprimerno boljše, ko so gledalci na tekmah. Upam, da bodo zdravstvene razmere dopuščale gledalce, saj se šport igra prav zaradi njih. Lanska sezona je bila čudna in upam, da se stanje kmalu povrne v normalo.