V nedeljo, 17. oktobra se je v športni dvorani osnovne šole Bršljin odvil prvi kvalifikacijski turnir skupine D kadetov za 1. ligo. Poleg Krke sta na turnirju sodelovali še ekipi Vet4Pet Triglav iz Kranja in Črnuče ACH I.

Trener Luka Brulec je tekmo proti Triglavu odprl z najmočnejšo postavo. Fantje so se na začetku nekaj časa lovili in niso uspeli narediti večje točkovne razlike. Navkljub težavam so niz varno pripeljali do konca in poskrbeli za zmago. V drugem nizu so priložnost dobili mlajši igralci, lanskoletni državni podprvaki v kategoriji starejših dečkov. Trener je želel preveriti njihovo pripravljenost. Izkazalo se je, da sicer znajo konkurirati leto starejšim, vendar v končnici niso uspeli narediti preboja, zato je v ključnih momentih Brulec poskrbel za nekaj menjav, fantje pa so s skupnimi močmi potem dobili tudi drugi niz in s tem zmago.

Tudi druga tekma med Triglavom in Črnučami je bila razmeroma zanimiva. Črnučani so delali veliko lastnih napak, kar so s pridom izkoriščali Triglavani in tako uspeli držati korak do končnice, kjer pa jim je v obeh nizih zmanjkalo sape.

V tretji tekmi sta se pomerila Krka in Črnuče. Videlo smo veliko želje in borbenosti, kakor tudi lepe odbojke z obeh strani. Trener si je sicer želel ponuditi več priložnosti tudi mlajšim igralcem, toda v obeh nizih je šlo precej na tesno, tako da je prva postava morala prevzeti odgvornost, na koncu pa je pomembno da so se novomeški mladi upi ekipno veselili obeh zmag.

Trener Luka Brulec: “Glede na to, da imamo v ekipi Kadetov 1 veliko število igralcev, ki so, kot prej rečeno državni podprvaki pri starejših dečkih, je prav, da tudi oni dobijo veliko priložnosti za igranje. Edino tako bodo lahko zrastli mentalno, fizično in igralsko.

Krka I – Vet4Pet Triglav 2:0 (22, 23)
Vet4Pet Triglav – Črnuče ACH I 0:2 (-21, -21)
Krka I – Črnuče ACH I 2:0 (23, 17)

Podrobnosti o prvenstvu

Naslednji turnir bodo novomeški odbojkarji odigrali 7. novembra v Kranju.