V soboto, 23. 10. 2021, so se starejši dečki MOK Krka v domači telovadnici OŠ Bršljin udeležili 2. kvalifikacijskega turnirja za uvrstitev v 1. ligo državnega prvenstva. Poleg Krke sta se turnirja udeležili še gostujoči ekipi iz Brezovice in favoriti v skupini iz Kamnika pod imenom Calcit Volley.

Prva postava ekipe, kapetan Žiga Kastelic, Val Udovič, Arne Oblak, Gal Medved, Aleksej Laknar in Enej Fink, katerim so dajali stalno podporo s strani, Jure Kastelic, Jure Macedoni, Maj Resnik, Svit Petrov, Matic Kotnik in Blaž Brkić, je v prvi tekmi z Brezovico prikazala več odbojkarskega znanja ter odbojkarsko premoč pretopila v zmago v dveh nizih  (25:6, 25:20).

V drugi, zelo razburljivi tekmi z vrstniki iz Kamnika, pa so dečki MOK Krke presenetili s pristopom in zasukom v igri po izgubljenem prvem nizu. Na krilih domačih navijačev, ki se jih je zbralo na tribuni lepo število (tekmo si je ogledal tudi župan MO Novo mesto), so poraz v prvem nizu s 16:25, v drugem in tretjem nizu pretopili v zmago (25:19 in 15:8). Omenjeni nosilci igre so v 2. in 3. nizu odigrali tisto, kar z danim odbojkarskim znanjem zmorejo. Prav vsak igralec je na tekmi izkazal željo po zmagi, povezanost z ekipo, borbenost in vztrajnost. Na drugi strani pa so igralci gostujoče ekipe po 1. nizu malce popustili ter ob tem napravili več neizsiljenih napak.

Pohvale zaslužijo prav vsi igralci, še posebej pa kapetan Žiga Kastelic, ki je večinoma zelo uspešno unovčil na tekmi vse svoje izkušnje ter znanje odbojke, in pa tisto najpomembnejše, bil je ambasador športnega duha: zaupanje v soigralce, spodbujanje, zgled v dobrih in v slabih trenutkih tekme. Po njem bi se lahko zgledoval tudi še kakšen član prve ekipe članov MOK Krka!

Ob njem velja pohvaliti še Alekseja Laknarja, ki se je zelo trudil, da zapolni vrzel na mestu organizatorja igre, saj je manjkal oboleli Matija Pirnar, ki se je sicer odlično izkazal na svojem 1. turnirju na Brezovici.

Podrobni rezultati in lestvice so na povezavi: https://www.odbojka.si/index.php?podst=6551218005232269311

MOK (Foto: D. Laknar, M. Oblak)