Danes sta se v Kanalu ob Soči na prvi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja pomerila Salonit Anhovo in Krka iz Novega mesta. Zmage s 3:0 so se razveselili gostitelji, do zmage pa jih je vodil Vrtovec (18 točk). Pri Krki je bil najbolj razpoložen Peterlin (11 točk), sledil mu je Pulko (9). Povratna tekma bo 8. decembra ob 20. uri v športni dvorani Marof.

Pokal Slovenije, 1/4 finale, 1. tekma
Salonit Anhovo – Krka
3:0 (15, 21, 23)

ŠD Kanal, gledalcev 70, sodnika Adrovič (Kamnik), Jovanovič (Komenda)
Salonit Anhovo: Boharev 9, Jereb, Filiputti 2, Karnel 1, Lazar 6, Jeklin, Kavčič, Maretič, Radosavljević 5, Stojanović, Vrtovec 18, Ristić 13, Šarić (L), Okroglič (L). Trener: Rade Dačović.
Krka: Hafner 1, Erpič, Čopi 2, Travnik 8, Kožar, Pulko 9, Lavrič 2, Peterlin 11, Lindič 5, Renko, Koncilja 2, Jaklič (L). Trener: Tomislav Mišin.

Gostje so prvo ¼ finalno tekmo Pokala Slovenije začeli s Čopijem na sprejemu. Domači so se prvič odlepili pri rezultatu 6:4 ter po uspešnem protinapadu Vrtovca 8:5. Po bloku Radosavljevića nad Pulkom je prvič odreagiral gostujoči trener Mišin. Po uspešnem napadu in bloku Bohareva so Kanalci pobegnili na 12:6. Po napaki Pulka v napadu so domači odbojkarji povišali vodstvo na 16:8. Pri rezultatu 17:8 je pri gostih v igro vstopil Renko na mesto korektorja Pulka. Razpoloženi Kanalci so si pred končnico že priborili prednost 22:9. Visoke prednosti niso več izpustili iz rok in po napaki Čopija na začetnem udarci povedli 1:0 v nizih.

Drugi niz so gostje začeli s sprejemalskim parom Peterlin – Travnik. S serijo dobrih začetnih udarcev Radosavljevića so domači povedli 3:1. Po dveh kanalskih dotikih mreže v bloku so gostje izenačili rezultat na 4:4. Sledile so napake Kanalcev v napadu in pobeg gostov na 5:8. Z asom Bohareva so Primorci rezultat izenačili na 12:12. Borbeni gostje so nadaljevali z dobro igro v bloku in spet povedli 13:15, ko je prvič v tem nizu odreagiral domači trener Dačović. Z asom Ristića je sledilo izenačenje na 15:15. Domači korektor Vrtovec je z uspešnim napadom poskrbel za ponovno izenačenje na 20:20. Ristić je z uspešnim blokom povedel domače odbojkarje do vodstva 23:21. Sledil je as Vrtovca in vodstvo domačih 2:0 v nizih.

Gostje iz Novega mesta so začeli s podajalcem Kožarjem in v začetku tretjega niza povedli 6:8, ko je prvič s polminutnim odmorom odreagiral domači strateg Dačović. Z blokom Lavriča so se dodatno oddaljili na 8:11. Po zaslugi Ristića so se Kanalci nevarno približali na 12:14. Sledil je blok Radosavljevića nad gostujočim sprejemalcem Peterlinom in izenačenje Kanalcev na 15:15. Pred končnico so gostje še vedno vodili 18:20. Pulko je z uspešnim napadom priboril gostom vodstvo 20:22. Po napaki gostov ob mreži je sledilo izenačenje na 23:23. S serijo Ristića na začetnem udarcu so si domači priborili lahke protinapade in po zaslugi Vrtovca tekmo končali z rezultatom 3:0.

Matic Vrtovec, igralec Salonit Anhovo: »To zmago smo nujno potrebovali, da gremo lažje na povratno tekmo v Novo mesto. Danes smo imeli preveč nihanj v igri. Na momente smo igrali dobro, na momente pa preveč ležerno.«

(vir: Salonit Anhovo/Facebook)

Povratna tekma bo 8. decembra. Pravega počitka za novomeške odbojkarje ne bo, saj jih že v soboto čaka zahtevno gostovanje v Murski Soboti, kjer se bodo pomerili s Panvito Pomgrad.