V nedeljo 21.11.2021 se je v domači telovadnici OŠ Bršljin odvil drugi turnir mladincev. Zaradi težav s covid-19 virusom, je bil to za ekipo prvi turnir po daljšem premoru. Na turnirju so poleg Krke nastopile še ekipe: Črnuče ACH, Calcit Volley in Salonit Anhovo. Proti Kanalcem je ekipa odigrala dve tekmi, redno in takoj zatem še uradno zaosstalo tekmo iz prvega turnirja.

Trener Luka Brulec je imel kar nekaj preglavic s sestavo ekipe, saj so bili vprašljivi kapetan ekipe Matevž Hvala (viroza), Nejc Kožar in Žiga Kokalj (poškodbi). Na koncu sta zaradi poškodbe turnir morala izpustiti Kožar in Kokalj, Hvala pa se je počutil bolje in se je pridružil soigralcem.

Trener je takole pokomentiral razplet: “Po več kot 1,5 letnem premoru igranja, je za ekipo mladincev MOK Krke v prvi postavi začel podajalec  Enej Kos, ki se nam je poleg Nika Strah Tratarja pridružil na začetku letošnje sezone iz Mokronoga. Moram povedati, da me je poleg Nika, tudi on kar pozitivno presenetil, torej sta imela v Mokronogu dobrega trenerja in pridno hodila na treninge. Ne smemo pozabiti tudi na Urbana Tomšiča iz Kostanjevice na Krki, ki se nam je tudi letos pridružil, ampak večino treningov opravi v OK Kostanjevici, kjer tudi igra 2.ligo za člane.

Vedel sem, da so tukaj vsi igralci praktično že dokončno razviti (telesno, tehnično, taktično,…), kar smo občutili tudi na prvi tekmi proti OK Črnučam, kjer dva igralca tudi sodelujeta pri prvi ekipi, katera igra v 1. državni odbojkarski ligi. V prvem nizu smo imeli precej težav na sprejemu, kjer nam je Prevorčnik s skok servisom dal okoli 8 zaporednih točk. Kazalo je na popoln razpad sistema, vendar so potem oni pri igri popustili, mi pa dodali. Na koncu tako ni bil tako kritično izgubljen niz. Padec koncentracije nasprotnikov na servisu v drugem nizu in posledično precejšnjem izboljšanju sprejema pri nas (pohvalil bi Jureta Vidmarja in libera Urbana Tomšiča, ki se je po slabše odigranem prvem nizu le sprostil in začel dobro igrati) smo vspostavili ravnovesje in presenetiti nasprotnike v tem nizu. V tretjem se je igrala dobra odbojka, na koncu nam je za kaj več zmanjkalo energije in padec koncentracije v ključnih trenutkih. Tako da so zmagali Črnučani z 2:1 v nizih.

Na drugi tekmi dneva so Črnučani z 2:0 odpravili Kamničane. Tretja tekma med Calcit Volleyem in Salonitom iz Kanala je bila rezultatsko sodeč bolj napeta. Po gladko dobljenem prvem nizu so Kanalci padli v koncentraciji, storili precej lastnih napak in Calcit je uspel izenačiti. V tretjem nizu so Kanalci znova zaigrali, kot znajo, in slavili z 2:1.

Brulec: “Zadnjo tekmo na turnirju med nami in Salonitom se je poznala rahla utrujenost nekaterih igralcev. Enostavno lahko rečem, da nam ta ekipa Salonita odbojkarsko ne leži. Izgubili smo dokaj gladko prvo tekmo z 2:0 v nizih. Drugo (zaostalo) tekmo sem dal priložnost tudi rezervnim igralcem, da so tudi oni dobili občutek, kako je igrati proti močni ekipi Salonita. Delamo in gremo naprej…

Rezultate in lestvico si lahko ogledate na spletni strani odbojkarske zveze.