Prva postava starejših dečkov MOK Krka, Enej Fink, Matija Pirnar, Arne Oblak, Gal Medved, Žiga Kastelic in Val Udovič, je v soboto, 4. 12. 2021, v telovadnici OŠ Zbora odposlancev v Kočevju, uspela premagati vrstnike iz Kranja (Vet4PetTriglav) in Kamnika (Calcit Volley).

V prvi tekmi turnirja med Kočevjem in Vet4PetTriglav je slavila domača ekipa z 2:0, ki je pokazala svoje odlične kvalitete v obrambnih nalogah, dobrem izvajanju začetnih udarcev ter v raznovrstnosti pri  napadalnih akcijah vključno iz zadnje linije iz con 6 in 5 na način, ki je bil včasih popularen v 80-tih letih.

Drugo in tretjo tekmo turnirja je Krka odigrala najprej s Kranjčani nato pa še tretjič v tej sezoni s Kamničani.

V prvem nizu je šesterki Krke šlo zelo gladko, saj so z začetnimi udarci onemogočili Triglavanom, da se razigrajo. Po 17-tih minutah je bilo 25:9 za Krko.

Toda že v začetku drugega niza so se v vrste Krke prikradle napake na sprejemu in nezbranost v obrambnih nalogah. Nasprotniki so bolje sprejemali, izboljšali so igro v obrambi, bolje so tudi organizirali napade ter pri tem bili uspešni tudi zaradi neustreznih postavitev v obrambi. Posledica tega je bilo hitro koriščenje obeh odmorov pri 2:5 in 3:9. Stanje se je po drugem odmoru izboljšalo vsaj toliko, da je Krka igrala enakovredno, kar pa je bilo še premalo za zasuk – 19:25 za Vet4PetTriglav.

V tretjem nizu sta obe ekipi pokazali veliko borbenosti in želje po uspehu. Krki je uspelo ohranjati začetno minimalno prednost. Prisotne je bilo veliko borbenosti, lepih akcij v obrambi tako enih kot drugih, čudežnih reševanj, nesoglasij s sodniki, nervoze s strani gledalcev, skratka telovadnica je bila polna adrenalina. Omeniti velja štiri akcije, po kateri je Krka ohranila prednost: enojni blok Eneja Finka nad srednjim napadalcem, orjakom Zupinom za 7:5; dve obrambni akciji v zaključku niza, kjer so bili vpleteni skoraj vsi igralci Krke potem, ko so igralci čudežno rešili že izgubljene žoge po večkratnih napadih Kranjčanov; ter zadnja akcija tekme – enojni blok kapetana Žige Kastelica nad kapetanom Lampetom za zmago s 15:12.

Zanimivo je, da so v ekipi iz Kranja nastopili trije igralci, ki so pred tremi tedni v 2. krogu kvalifkacij za 1. ligo kadetov ugnali prvo ekipo Krke z 2:1.

Statistika uspešnosti 1. tekme Krke: Enej – 1/5, Gal – 3/6, Matija – 1/0, Arne – 5/3, Val – 8/1 in Žiga – 13/1.   (Prva številka pomeni, koliko točk je prispeval igralec, druga številka pa število neizsiljenih napak.)

V drugi tekmi so igralci Krke nadaljevali z dokaj zanesljivo igro na začetnih udarcih, sprejemu, organizaciji napadov ter samih napadov. Nasprotnikom tokrat že v prvem nizu niso dopustili, da bi se razigrali tako, kot so se dva tedna prej v domači telovadnici v Stranjah pri Kamniku še v okviru zadnjega turnirja kvalifikacij za 1. ligo. Trener Krt je tako moral poseči po drugem odmoru že pri 14:5 za Krko. Kamničani so uspeli znižati izid na 16:13 predvsem na račun slabše igre pri prvem dotiku organizacije napada ter pri nekaterih napakah v napadu. Sledil je odmor Krke, po katerem je Krka ponovno zaigrali bolj zanesljivo in zbrano ter ohranila prednost do konca niza – 25:21.

V drugem nizu Krka ni izpustila priložnosti za drugo zmago v 1. ligi: od samega začetka je zaigrala zbrano ter skozi niz počasi višala prednost. Kamničani so poizkušali v drugi polovici niza obrniti izid sebi v korist toda v tej želji so naredili večje število neizsiljenih napak, kar se je končalo z zanesljivo zmago Krke s 25:15.

Statistika uspešnosti 2. tekme Krke: Enej – 0/3, Gal – 6/1, Matija – 1/1, Arne – 2/4, Val – 8/6 in Žiga – 11/0.

Obe tekmi skupaj:    Enej – 1/8, Gal – 9/7, Matija – 2/1, Arne – 7/7, Val – 16/7 in Žiga – 24/1.

Kljub temu, da trener Prah ni imel na voljo adekvatnih zamenjav za omenjene igralce, so preostali povabljeni igralci, Jure Kastelic, Jure Vidmar, Akacij Magrič, Julij Ogulin in Maj Resnik družno s trenerjem dajali stalno glasno podporo prvi postavi.

Zahvala in pohvala velja voznikom prostovoljcem in ostalim prisotnim staršem, ki so pripomogli k pravemu navijaškem odbojkarskem vzdušju na polni tribuni.

MOK (foto: M. Oblak)