V nedeljo 28.11. se je odvil turnir Kadetov 1 v Ljubljani. Poleg Krke sta na turnirju nasstopila še Calcit Volley in Ljubljana Volley. Kljub odsotnosti oz. manjšemu številu treningov nekaterih, ki naj bi bili ključni igralci (tu je tudi poškodba Žige Koklja) za uspeh celotne ekipe kadetov, so solidno nadoknadili igralci, ki so leto mlajši in pridni na treningih. Izpostaviti velja predvsem Luca Hočevar Nahtigala, ki je po mnenju trenerja odigral najboljši turnir dosedaj v svoji igralski karieri (verjamo, da šele dobro začenja in bo takšnih še veliko). Solidno je odigral tudi Mark Mlakar, kateri se je z Nejcem Pečjakom menjal na sprejemalskem mestu.

Trener Luka Brulec: “Spet nismo bili v najboljši možni zasedbi, Gabrijel Laknar je imel 10 dni karantene, Žiga Kokalj poškodbo, Jaka Radoš in Aljaž Kopina slabo udeležbo na treningih, po vsem tem je kapetana ekipe Erazma Jakšeta v petek izčrpala trebušna viroza, ampak je v nedeljo vseeno stisnil zobe. Praktično pol prve postave nam je manjkalo ali nam še vedno manjka za kaj več.”

Začetek turnirja ni bil spodbuden. Mladim Krkašem ni uspelo ustaviti nalet ekipe Calcit Volleya, ki je pred tem že odigral tekmo proti Črnučam ACH in jo izgubil z 2:1 v nizih, tako da se je končalo s 25:18 v korist Kamničanov. V drugem nizu je trener Brulec nekoliko premešal postavo in v igro poslal Marka Mlakarja (zamenjal Nejca Pečjak) ter Urbana Mohorka (zamenjal Aljaža Kopino). Fantje so zaigrali bolje, dvignili nivo sprejema in popravili učinkovitost v napadu ter posledično dobili drugi niz s 25:23. V odločilnem tretjem nizu so Novomeščani še bolj stopili na plin, pokazali, da lahko igrajo še na stopničko višjem nivoju in niz dobili s 15:10.

Na drugi tekmi so se Krkaši pomerili proti domačinom, ekipi Ljubljana Volley. Na žalost so nekaterim igralcem prve posatve pošle moči za kaj več kot poraz z 19:25 v prvem nizu. V drugem nizu je trener Brulec v želji, da ponudi priložnost tudi igralcem, ki sicer igrajo manj, v igro poslal Bineta Judeža, Davida Mengerja in Nejca Pečjaka. Fantje so se dobro borili, a končni rezultat je bil 25:17 v prid Ljubljančanov.

Brulec: “Važno je, da so fantje željni igre in dokazovanja, kar so mi tudi fantje iz prve postave dali jasno vedeti. Tudi njih (Ljubljana Volley) lahko in bomo premagali.”

Naslednji turnir bo v nedeljo 12.12. v Stranjah, kjer novomeški odbojkarji načrtujejo povračilo za poraz iz prvega obračuna, pomerili pa se bodo še z Mariborčani.

Rezultati in spored tekem