Prva kadetska ekipa je minulo nedeljo, 23. januarja, odigrala turnir v domači telovadnici OŠ Bršljin. Sodelovale so 3 ekipe. Zaradi obolelih in karanten, ekipa Salonita ni prišla oz. je odpovedala v nedeljo zjutraj, tako da sta bili odigrani samo dve tekmi in sicer med MOK Krko in Radenci, ter Radenci in Calcit volleyem.

Tudi novomeška zasedba ni bila polna, saj je iz prve postave manjkal Žigal Kokalj, ni bilo tudi nekaterih rezervistov. Po skoraj mesecu dni odsotnosti se je vrnil Žan Šuštarič, direktno na tekmo pa se je po karanteni vrnil tudi kapetan ekipe Erazem Jakše.

V ekipi Radencev se je poznala zaspanost in dolga vožnja (prišli so iz drugega konca Slovenije), kar je novomeškaekipa znala izkoristiti in zabeležiti gladko zmago. V drugem nizu so priložnost dobili tudi ostali igralci, na veselje trenerja pa so prikazali dobro igro.

Naslednja tekma med Calcit Volleyem in Radenci je bila prava paša za gledalce (kar nekaj jih je prišlo na izlet iz Radencev). Na koncu so se po trdem boju zmage veselili Kamničani z 2:1 v nizih.

Trener, Luka Brulec: “Na žalost koronavirus ne popušča, tako da se praktično tudi mi trenerji v klubu vsakodnevno prilagajamo na treninge in tekmovanja. Smo že kar blizu konca rednega dela tekmovanj (ostali so še trije turnirji kadetov 1) in upam, da jih bomo uspešno izpeljali do konca. Veseli me trenuten lep pogled na lestvico, kjer naši fantje zasedajo odlično drugo mesto v državi.”