V nedeljo, 13. 3. 2022, je v domači telovadnici OŠ Bršljin potekal 5. krog kadetskih turnirjev državnega prvenstva 2. lige zahod.

Izbranci trenerja Andreja Praha, teh je bilo tokrat osem, so turnir odprli z nenadejano zmago proti Kostanjevici na Krki. Pri gostih sta manjkala dva igralca prve postave, pri domačih pa oboleli in poškodovani Gregor Gegić. Tako je prvo šesterko Krke II sestavljalo kar 5 igralcev iz vrst starejših dečkov ter kapetan Urban Brulc.

Ekipa Krke je začela z napakami na sprejemu zato je hitro sledil prvi odmor na zahtevo domačega trenerja pri 0:3. Nato je Krka predvsem z borbenostjo v obrambi držala stik z gosti, ki so vodili ves čas za točko do tri točke. Zaradi slabih sprejemov servisov Metelka je bil trener Prah primoran vzeti še drugi odmor pri zaostanku 10:15. Po tem odmoru so Arne, Gal, Val, Matija, Urban in Peter izboljšali sprejem, še bolje igrali v obrambi, ob tem pa so Arne, Val, Matija in Peter zelo dobro izvajali začetne udarce. Z izjemnim delnim izidom 15:8 so povsem obrnili potek niza ter zasluženo dobili ta niz.

Dobljeni niz je Krki dal dodatno moč, saj so že od samega začetka 2. niza ponovili vajo borbene igre v obrambi ob dobrem izvajanju začetnih udarcev, temu pa so dodali še pogumnejše ter uspešnejše izvajanje napadalnih akcij. Vodili so že s 14:7 in 18:12. Kostanjevičani se niso predali in so prek kapetana Jakšeta, ki je izvajal zelo neugodne začetne udarce, znižali izid na 20:17. Sledil je odmor Krke in s tem na srečo tudi prekinitev niza slabšega sprejema Krke. Domači igralci so nato ob zanesljivejšem sprejemu in z uspešnimi napadi prišli do prve meč žoge pri 24:19. Gostje se niso predali, ponovno je začetni udarec odlično izvedel tokrat Mohar, ki pa ga je pri 24:21 zaustavil še drugi odmor Krke.  Tako so domači igralci izkoristili četrto meč žogo in zasluženo prišli do druge zmage v prvenstvu.

V drugi in tretji tekmi je ekipa Vet4Pet Triglav iz Kranja brez težav premagala Kostanjevico in Krko II. Krka je v prvem nizu do 12. točke še držala rezultatski priključek, potem pa je do izraza prišla premoč Kranjčanov pri vseh elementih odbojkarske igre, še posebej pa se je ta premoč pokazala pri izvajanju začetnih udarcev ter posledično pri neuspešnem sprejemanju servisov sprejemalske linije Krke.

MOK