Odbojkarje Krke le še slab teden dni loči do pričetka nove sezone. Z nastopi v 1.B ligi bodo pričeli v sredo, 5. oktobra z gostovanjem v Kostanjevici na Krki. Ekipa je bila v pripravljalnem obdobju sicer nekoliko okrnjena, saj sta nekaj časa manjkala denimo trener Jernej Rojc in Nejc Kožar, ki sta se mudila na evropskem prvenstvu do 20 let, v zadnjih dneh pa je zasedba popolna in pripravljena na novo sezono. Po skoraj dvomesečnih pripravah pričetek tekmovanja nestrpno pričakujeta tudi Grega Erpič in Martin Kosmina.

“Lanska sezona je bila res nepričakovano težka. Še vedno težko dojamem, da smo izpadli v 1. B ligo in pogosto razmišljam, kaj bi se tedaj dalo storiti bolje. Toda moramo razmišljati pozitivno in verjamem, da lahko tudi ta izpad prinese nekaj dobrega in da se iz tega nekaj naučimo. Tu je nova priložnost in mislim, da je želja vseh nas, da se takoj vrnemo nazaj v 1. A ligo. To se je takoj začutilo, ko smo pričeli s pripravami,” razmišlja Erpič.

Na spremembe v igralskem igralskem kadru gleda z optimizmom. “Ekipa v teh pripravljalnih časih deluje dobro. Na pripravah je bilo veliko mladih igralcev, ki so se morali hitro privaditi na višji nivo treninga. Izoblikovana ekipa, ki bo zaigrala v ligi mi je všeč. Gre za lep miks izkušenejših ter perspektivnih mladih igralcev, s sedaj glavnim trenerjem Rojcem pa smo dobro sodelovali že v preteklih sezonah.

“Do konca priprav ni več veliko. Pripravljalne tekme so pokazale, da znamo zaigrati kvalitetno, a se po drugi strani znamo tudi izgubiti in zaigrati toplo-hladno. Rezerve seveda ostajajo. Veliko je novosti, zato vsak trening in vsaka tekma šteje, da se še bolj uigramo. Nekaj je novih taktičnih zamisli, ki jih moramo še izpiliti, mlajšim novincem pa tako in tako vsak trening prav pride za napredovanje. Skupaj bomo tako iz treninga v trening, iz tekme v tekmo še naprej gradili in stopnjevali naš nivo igre,” še zaključi Erpič.

Podobnega mnenja je tudi Martin Kosmina, ki se po dveh sezonah v kamniškem Calcitu vrača v Novo mesto. Čeprav v dresu Calcita, pa je vseeno pobližje spremljal lansko sezono matičnega kluba. “Naporno je bilo spremljati Krkino sezono, sploh kvalifikacije za obstanek. Žal se je končalo, kot se je.” A Kosmina hitro obrača pogled v prihajajočo sezono. “S prihodom želim v ekipo vnesti izkušenost in sigurnost, ter doprinesti k ekipnemu duhu. Vse to z željo in ciljem, da se hitro vrnemo v 1. A ligo.” Čeprav je ekipa nekoliko premešana, pa, kot pravi, so se s fanti že dobro ujeli in nestrpno pričakujejo pričetek sezone.

Krkaši bodo torej v sredo, 5. oktobra odigrali prvo tekmo sezone v gosteh v Kostanjevici na Krki, nekaj dni pozneje, v soboto 9. oktobra pa bo na sporedu prva domača tekma. Krkaši se bodo domačemu občinstvu prvič predstavili na tekmi proti Špan Brezovici.

Informacije
Ekipe 1. B DOL
Spored tekem 1. B DOL

Krka se bo v pokalno tekmovanje priključila v četrtem krogu, tekma pa bo na sporedu 12. oktobra v domači dvorani Marof. Nasprotnik še ni znan.