V nedeljo se je v Kanalu ob Soči odvil prvi turnir A lige za mladince, kjer sodeluje najboljših 8 ekip v Sloveniji. Novomeška vrsta ni bila popolna, manjkala sta dva standardna člana prve postave, vrzel pa so poskušali zapolniti mlajši igralci s kadetske selekcije. Ekipa je solidno odigrala obe tekmi, poznala pa se je neuigranost, saj sta sprejemalca Matevž Hvala in Jure Vidmar trenirata pri članih, tako da sta praktično brez skupnih treningov lovila podaje mladega Žige Kastelica. Ta se je trudil po svojih najboljših močeh in svojo igro prilagajal 3 leta starejšim soigralcem.

Na mestu srednjih blokerjev sta v prvi tekmi proti Brezovici dobila Žan Šuštarič in Gal Medved. Slednjega je na drugi tekmi zamenjal Bine Judež (oba sta še kadeta in sta nabirala dragocene igralske izkušnje). Mesto korektorja je pripadlo Gabrijelu Laknarju, ob odsotnosti Radoša, Kopine, Mlakarja. Ne gre pa pozabiti na še enega pomembnega člena v ekipi in sicer libera Erazma Jakšeta, ki tudi že trenira in igra v članski ekipi.

Trener Luka Brulec: “Prvo tekmo proti Brezovici smo solidno odprli, koncentracija na sprejemu in v napadu je bila dobra, le na servisu smo naredili preveč napak. Kljub temu smo zmagali s 25:23 v nizu. V drugem nizu je sledil padec koncetracije na sprejemu, tudi nasprotniki so pričeli bolje servirati float servis, s katerim smo imeli velike težave. Posledično smo izgubili s 25:23. V tretjem nizu, ki je vedno loterija, so imeli več sreče igralci Brezovice in tako so slavili s 15:12.

Druga tekma proti Salonitu se je začela po naših željah. Dobro smo pritiskali s servisom na libera, ki je bil najslabši na sprejemu. Nato je bilo lažje organizirati blok-obrambo in z učinkovitimi protinapadi povečevati prednost in presenetljivo dobiti niz s 25:16. Naj povem, da so v vrstah Salonita tudi mladinski in kadetski reprezentanti, ki tudi že trenirajo in igrajo pri članih v 1.A državni odbojkarski ligi. Seveda se je v drugem nizu slika obrnila v njihovo korist. Skoraj identično, kot smo dobili prvi niz, so oni drugega, z rezultatom 25:18. Smo pa v tretjem nizu imeli več sreče, kot na prejšni tekmi, in tako uspeli zmagati s 15:13.

ŠD Brezovica – MOK Krka 2:1 (23:25, 25:23, 15:12)
MOK Krka – Salonit Anhovo 2:1 (25:16, 18:25, 15:13)

Ostali rezultati in lestvica