V okviru kvalifikacijskih turnirjev za uvrstitev v 2. ligo državnega prvenstva v odbojki v kategoriji starejši dečki je 13 članska selekcija MOK Krka v telovadnici OŠ Zbora odposlancev v Kočevju v soboto, 19. 11. 2022, premagala vrstnike iz Kočevja in Kostanjevice na Krki.

V prvi tekmi turnirja se je Krka pomerila z domačimi odbojkarji Moškega odbojkarskega kluba Kočevje. Posadka Krke, ki so jo poleg trenerja in igralcev sestavljali še vozniki prostovoljci, je, glede na prikazano igro več generacij MOK Kočevja predhodnih sezon, pričakovala od domače vrste čvrsto igro v obrambi, zahtevne začetne udarce ter raznovrstne napade.

Krka je niz obetavno odprla z vodstvom 4:1, poleg tega pa je prednost po Petrovem izvajanju začetnih udarcev prisilila domače, da poskusijo prekiniti serijo točk pri 10:3. Odmor ni zalegel in se je niz točk v korist Krke končal z zgrešenim servisom pri 12:3. Kočevci so odgovorili z začetnimi udarci preko Ožbolta, ki je sprožil še odmor Krke pri vodstvu 13:9. Po napakah Krke v napadu je pri vodstvu Krke s 13:11 v igro vstopil Akacij, ki je z močnim napadom mimo bloka prekinil preobrat – 14:11. Akacij, Peter, Matija, Aleksej, Svit in Amadej  so z zanesljivo igro v obrambi, organizaciji napadov in nekaterimi bloki pridobili še nekaj prednosti do 2. odmora Kočevja pri vodstvu Krke s 16:11. Niz je bil po odmoru le na kratko prekinjen, saj se je pri izvajanju začetnih udarcev razigral Matija tako, da je oddaljil nasprotnike od mreže in s tem omogočil lažje izvajanje kontra napadov Krke za vodstvo s 23:12.  Po prvem odigranem nizu, ki so ga igralci Krke prepričljivo dobili na 14. točki, je posadka Krke pogrešala pričakovano igro nasprotnika opisano na začetku tega poročila, zato je bilo pričakovati, da se bodo nasprotni igralci sprostili in v 2. nizu pokazali pravi obraz.

Omenjena šesterka Krke in pa libera, Ukrajinec Umat – Hiriei ter Jaka, so od začetka drugega niza igrali še vedno zanesljivo z majhnim številom neizsiljenih napak. Pri vodstvu Krke z 12:5 je na mesto napadalca vstopil v igro Jan. Tako sestavljena prva šesterka se je v nadaljevanju niza izkazala v vseh elementih igre ter nasprotnikom prepustila do konca niza vsega 6 točk – 25:11.

V drugi tekmi proti Kostanjevici na Krki, ki jo sestavlja velika večina novincev, so poleg že omenjenih igralcev priložnost za igro  dobili vsi preostali igralci, Žan, Klavdij, Simon in Luka. Ker sta bila Aleksej in Svit tokrat v vlogi liberov, sta priložnost za izkušnje na vseh igralnih conah dobila še Umat-Hiriei in Jaka. Tudi tokrat so, tako kot v prvi tekmi, vsi aktivni igralci pokazali veliko zavzetost, željo po izkazovanju odbojkarskega znanja naučenega na treningih in medsebojno povezanost.

Upajmo, da bodo dečki, ki tokrat tvorijo ekipo starejših dečkov MOK Krka, obdržali to povezanost, ki se je vidno odrazila pri pozornem spremljanju katerekoli šesterke s strani tistih, ki so bili v tistem trenutku v vlogi rezervnih igralcev.

MOK