Kadetska vrsta MOK Krka je v nedeljo 11. decembra gostovala na turnirju 3. kroga A lige v Kranju. Fantje so se pomerili z vrstniki iz ekip Kranja in Šempetra. Šlo je za dve premagljivi ekipi, Šempetrani so celo nastopili v podobno okrnjeni zasedbi, a mladim Krkaši bodo na prvo zmago v A ligi morali še malo počakati.

Kadetska ekipa se je na pot odpravila z mešanimi občutki trenerja Luke Brulca, ki mu je v zadnjem času precej preglavic manjko sprejemalske vrste (Laknar, Pečjak, Perše, Bregar) na treningih. Temu primerno je bila pričakovana neuigranost in s tem naporen turnir za organizatorja igre Žigo Kastelica, to pa se je naposled tudi uresničilo.

Trener Brulec: “Prvo tekmo proti Kranju smo zelo solidno začeli. Laknar je realiziral dve težki žogi po slabšem sprejemu in dvignil ekipo. Svoje je dodal Luc Hočevar Nahtigal, ki je s šestimi bloki (skupaj v prvem setu več blokov, kot na vseh turnirjih do sedaj), napadi in servisi praktično sam premagal nasprotnike. Luc, le tako naprej. Drugi niz so se igralci Kranja taktično s servisi spravili na našega libera Nejca Bregarja, ki na žalost ni bil kos nalogi in na pričakovanem nivoju. Povedli so tudi že z 12:4, a smo jih na 14. točki ujeli. Namesto, da bi v tem tempu nadaljevali, smo nerazumljivo popustili in pustili Kranju, da je spet prevzel pobudo in dobil drugi niz. Tretji niz je bil na žalost pod vtisom drugega in psihično se nismo pobrali.

Tudi druga tekma proti Šempetru ni šla po načrtih in bi jo morali odigrati bolje. Skromna prva tekma ni pustila posledic samo na igralcih temveč tudi na trenerju. Kljub temu so fantje v prvem nizu solidno odigrali vse do 23. točke, nato pa se je ustavilo. “Šok je sledil po vodstvu s 23:20, zatem pa nismo dosegli niti točke več. Drugi niz smo začeli enako kot vse nize, vendar je razlika v prid nasprotnikov naraščala, zato so priložnost za igro dobili tudi rezervisti. Tu mislim predvsem na Vala Udoviča in Arneta Oblaka, ki sta nekatere elemente oddelala celo bolje, kot prvo kategorniki.

Pred ekipo je zdaj mesec dni časa, da se zbere in dodobra pripravi na naslednje turnirje. “Imamo še štiri turnirje (8 tekem) in popravnega izpita ne bo več. Vsak posamezniki bo(mo) moral(i) dati vse od sebe na individualni ravni, nato še vložek v ekipo začenši na treningih. Če sam nisi ali si maksimalno pripravljen in angažiran, potem boš ekipo potegnil v plus ali minus. Verjamem, da bodo prišle zmage in upam, da bomo v formi oziroma najboljši takrat, ko bo to najbolj pomembno,” še sklene Brulec.