Odbojkarji Krke so v tekmi 19. kroga 1.B DOL v domači dvorani Marof s 3:0 odpravili KEKOOpremo Žužemberk. V domačem dresu je bil najbolj razpoložen Pušnik (14 točk), sledila sta mu Pulko (8) in Lavrič (7), pri gostih pa je prednjačil Toni Travnik (11 točk). Pri Krki je namesto poškodovanega Borina na mestu libera priložnost dobil mladi Jakše in se izkazal, podobno tudi Hvala, ki je v proti koncu drugega niza zamenjal poškodovanega kapetana Kosmino. Domačini so vknjižili tudi 8 asov in 4 bloke. Krka tako ostaja neporažena na vrhu 1. B lige. Krkaši bodo prihodnjo soboto gostovali v Šempetru.

1B. DOL, 19. krog
Krka – KEKOOPrema Žužemberk
3:0 (19, 15, 22)

ŠD Marof, Novo mesto, sodnika: Kodelič Žiga, Tomec Eva. Obiskovalcev: 100.
Krka: Hafner 1, Erpič, Kosmina 4, Borin (L), Kožar 5, Pulko 8, Lavrič 7, Hvala 6, Lindič 1, Pušnik 14, Hardt, Vidmar, Jakše (L), Medved. Trener: Jernej Rojc.
Kekooprema Žužemberk: Travnik M. (L), Pograjc 3, Kocjančič, Vidmar 1, Petković 6, Tomšič, Travnik Š. 1, Travnik T. 11, Koncilja 5, Strah Tratar, Urbančič, Jerič, Ožbalt (L). Trener: Tom Pečar.

Tekmo so bolje odprli odbojkarji Krke, ki so po dobrem napadu Lavriča povedli s 7:4. V nadaljevanju so postopama višali svojo prednost, ki je po napaki Petkovića znašala že 17:12. Kožar je postavil učinkovit blok, sledili sta še dve napaki gostov in Krka je povedla z visokih 20:12.  Domači trener je izkoristil visoko vodstvo in priložnost ponudil tudi Hardtu in Hafnerju. Po povratku v igro je Kožar vknjižil asa, Pulko je priigral prvo zaključno žogo, domačini pa so nato izkoristili tretjo po napaki gostov na začetnem udarcu (25:19).

Drugi set so domačini odprli še bolj odločno. Na dober servis Kožarja in Pušnika so hitro pobegnili na 6:1. Tudi nadaljevanje se je odvijalo po željah domačinov, ki so bili bolj zanesljivi in učinkoviti v vseh odbojkarskih prvinah. Žužemberčani so stežka krotili dober servis Krke in posledično niso uspeli razviti igre v napadu, pestile pa so jih tudi neizsiljene napake. Po lepi izmenjavi udarcev je niz z blokom odločil Pušnik (25:15).

V tretjem nizu so gosti ponudili več odpora, tudi na račun tega, da je trener domačih počitek ponudil Kosmini in priložnost za igro ponudil Hvali. Žužemberčani so z borbeno igro in razpoloženima Petkovićem in Travnikom na sredini niza celo povedli s 16:15. Domače sta v igri držala predvsem Pulko in Pušnik, svoje je dodal tudi Hvala. Po napaki gostov je Krka povedla z 19:17 in trener gostov Tom Pečar je segel po polminutnem odmoru. Ta ni zalegel, saj so njegovi varovanci takoj zatem storili še eno napako, v naslednji akciji pa prejeli še asa in Krka se je odlepila na 4 točke prednosti. Sledil je dober napad Pušnika, še ena napaka Žužemberčanov in postalo je jasno, bo tudi tretji niz ostal doma. Žužemberčani so sicer na dobro igro Travnika in Pograjca uspeli zmanjšati zaostanek, a Pušnik je poskrbel za zadnji dve točki in s tem zmago Krke s 25:22 v tretjem nizu za skupno zmago s 3:0 v nizih.

Erazem Jakše, libero Krke: “Zadovoljen sem z današnjo tekmo. Poznalo se je, da smo nastopili brez Borina, pozneje tudi brez Kosmine, a zdi se mi, da smo uspešno nadomestili njun manjko,  da smo v redu odigrali in zasluženo slavili novo zmago.”