Odbojkarji Krke so sinoči v Črnučah odigrali drugo tekmo osmine finala odbojkarskega prvenstva. Motivirani Novomeščani, katerim je v poštev prišla le zmaga, so z odlično predstavo s 3:0 (18, 17, 18) nadigrali ekipo gostiteljev. V dresu Krke je blestel kapetan Kosmina (17 točk), 12 točk je dodal še Pulko. V dresu Črnuč sta bila najboljša Sešek (9) in Rojnik (8). Krkaši so popravili to, kar je šepalo na prvi tekmi – bolje so sprejemali in bili posledično učinkovitejši v napadu, izvrstno pa so delovali tudi v blok-obrambi. Blok so Novomeščani dobili s kar 14:7, 6 jih je prispeval Kosmina. Četrtfinalista bo dala tretja tekma, ki bo v sredo v dvorani Marof.

Sportklub 1. odbojkarska liga, 1/8 finala, 2. tekma
Črnuče – Krka
0:3 (-18, -17, -18)

Dvorana Maksa Pečarja, Črnuče, 18. marec 2023. Sodnika: Markelj, Atanasov. Gledalcev: 150.
Črnuče: Kržič 5, Mihelčič 2, Prevorčnik, Karadža Pevc (L), Verdinek (L), Rojnik 8, Oman 5, Sešek 9, Marovt 4, Jančič 1, Valenčič, Vilar, Ramšak, Češnovar. Trener: Iztok Kšela
Krka: Hafner 1, Erpič 1, Kosmina 17, Borin (L), Kožar, Pulko 12, Lavrič, Hvala, Lindič 8, Pušnik 7, Hardt 2, Vidmar, Jakše (L). Trener: Jernej Rojc

V primerjavi s prvo tekmo je trener Krke Rojc na mestu podajalca pričel s Hafnerjem namesto Kožarja ter na mestu blokerja z Lindičem namesto Erpiča, trener Črnuč Kšela pa je bil primoran na mesto libera postaviti Karadžo Pevca, ki je nadomestil Verdineka, saj je slednji na prvi tekmi staknil poškodbo. Krkaši so tekmo odprli mnogo bolje kot v sredo. Na sprejemu je bilo več zanesljivosti, to pa je bila dobra osnova za raznolik in učinkovit napad, v katerem sta prednjačila predvsem Pulko in Pušnik. Črnučanom napad ni stekel, tudi na račun odlično postavljenih novomeških blokov. Krkaši so prednost počasi, a vztrajno višali, niz pa je na koncu z blokom za 18:25 odločil Lavrič.

Tudi drugi niz je bilj bolj kot ne po notah Dolenjcev. Čeprav je nekoliko padla napadalna učinkotost, pa so varovanci trenerja Rojca to nadoknadili v obrambi, s kar 7 bloki pa gostieljem odžirali voljo in pogum v napadu. Prav igra v bloku je bila ključ do zmage v drugem nizu, saj so bloki prišli v pravem trenutku končnice niza. Črnučani so se uspeli približati na dve točki zaostanka (17:19), tu pa se je ustavilo. Novomeščani so z dobrim začetnim udarcem otežili igro gostiteljev, njihove napadalce pa pričakali z visokim blokom, Kar tri od zadnjih štirih točk v nizu so Krkaši dobili z blokom, Dva je postavil Kosmina, odločilnega za 17:25 pa Pulko.

V uvodni polovici tretjega niza sta se ekipi izmenjevali v vodstvu do izenačenja na 11. Krka je nato poskrbela za delni rezultat s 5:1 (tri napadalne točke Kosmine, ena Pulka in as Lindiča), priigrana prednost pa se je na koncu izkazala za neulovljivo. Krkaši so namreč še naprej držali visok nivo igre, medtem ko je napad Črnučanov precej zatajil. Niz in s tem tekmo je z dvema napadoma zapečatil Pulko (18:25).

Četrtfinalista in s tem mesto v prvi ligi za naslednjo sezono bo tako dala tretja tekma. Ta bo na sporedu v sredo, 22. marca ob 20:00 v dvorani Marof v Novem mestu. Na tem mestu vas prav lepo vabimo, da v čim večjem številu obiščete in podprete novomeške odbojkarje. Se vidimo!