Odbojkarji Krke so sinoči v ŠD Tivoli odigrali prvo tekmo četrtfinala proti ACH Volleyu. Zanesljive zmage s 3:0 so se razveselili favorizirani gostitelji. V dresu domačih je bil najbolj razpoložen Šket (12 točk), v dresu Krke pa Pušnik (14). Krka in ACH Volley se bosta pomerila še v sredo v Novem mestu.

1/4 finale, 1. tekma
ACH Volley Ljubljana – Krka
3:0 (22, 19, 15)

ŠD Tivoli, 25. marec 2023. Sodnika: Suljkanović, Miklošič. Obiskovalcev: 50.
ACH Volley Ljubljana: Mejal 3, Šket 12, Mašulović 7, Todorović, Bošnjak (L), Koncilja, Šestan 6, Gjorgiev 6, Videčnik 7, Kök 2, Šen 4. Trener: Radovan Gačič.
Krka: Hafner, Erpič 1, Kosmina 8, Borin (L), Kožar 1, Pulko 2, Lavrič 1, Hvala 3, Lindič 3, Pušnik 14, Hardt 6, Vidmar, Jakše (L). Trener: Jernej Rojc.

Po izenačenih uvodnih minutah igre so pobudo prevzeli domači odbojkarji, ki so z Videčnikom na servisu povedli s 6:3. V nadaljevanju niza so prednost povišali na štiri točke, v nadaljevanju seta pa so odbojkarji Krke z borbeno in požrtvovalno igro zaostanek uspeli na 15. točki izničiti. Sledil je odgovor oranžnih zmajev, ki so z delnim rezultatom 4:0 poskrbeli za ponovno vodstvo in miren uvod v  končnico prvega seta. Po zapravljeni priložnosti na prvi zaklučni žogi zmajev, so si napako privoščili tudi Novomeščani in niz se je zaključil z rezultatom 25:22 v korist domačih.

V drugem nizu so si hitro vodstvo zagotovili ljubljenci domačega občinstva, ki so tekmecem ubežali za šest točk (11:5). Sledila je pričakovana reakcija na klopi gostov, ki so posegli po odmoru. Visoko razliko so odbojkarji Krke v nadaljevanju uspeli zmanjšati in se vodilnim domačim večkrat približali na le točko zaostanka (14:13/ 15:14). To ponovno ni zadostovalo za preobrat, zmaji so z učinkovitim napadom povišali vodstvo in niz zaključili z rezultatom 25:19.

Z odločno igro so zmaji nadaljevali tudi v tretjem nizu, v katerem so po nekaj minutah igre že vodili s tremi točkami prednosti (6:3). Od tu dalje so domači vodstvo le še višali, obramba Krke pa ni bila dovolj močna, da bi zaustavila naleta Ljubljančanov, ki so po točki Šketa ob uvodu v zaključek tekme gostom pobegnili že za 7 točk (18:11). Gostom so ob zaostanku vidno padla, niz se je zaključil s kar desetimi točkami prednosti v korist  ljubljanske ekipe 25:15).

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Klemna Šena: “Zadovoljni smo z rezultatom prve tekme četrtfinala, vendar bomo morali zadevo v Novem mestu potrditi. Novomeški odbojkarji so pokazali, da si zaslužijo igranje v prvi ligi, mi pa moramo ubrati resen pristop in se uvrstiti v polfinale državnega prvenstva.

(vir: ACH Volley/OZS)

Drugi četrtfinalni obračun bo na sporedu v sredo, 29. marca ob 20:30 v novomeški športni dvorani Marof. Vabljeni!