Odbojkarji Krke že od 16. avgusta pridno vadijo in se pripravljajo na novo sezono. Uvodni mesec je po pričakovanjih nekoliko bolj usmerjen v fizično pripravljenost, a vse več pozornosti se posveča tudi piljenju odbojkarske tehnike in uigravanju. Glede na to, da je igralski kader glede na lansko sezono precej prevetren, bo zlasti uigravanje še kako pomemben faktor pred začetkom letošnje sezone, do katere nas loči le še manj kot mesec dni. Do tedaj bo na sporedu še kopica treningov in tudi pripravljalnih tekem. V tem tednu se bodo zvrstile kar štiri. Najprej se bodo Krkaši podali na gostovanje v Kranj, sledil pa bo turnir v domači dvorani Marof – Pokal Novega mesta 2023.

In kaj po uvodnih tednih priprav na novo sezono pravi organizator igre Nejc Kožar? “Po prvem mesecu priprav sem zadovoljen, saj smo v kratkem času izvedli kar veliko število treningov. Letošnja zasedba je drugačna od lanske, kljub temu pa smo se s fanti dobro spoznali tako na igrišču kakor izven njega. Uigranost še ni takšna, kot bi si jo želel, a verjamem, da bomo to izpopolnili do začetka sezone.

Dobre nastope na uvodnih pripravljalnih tekmah bo moč potrditi že na močnem domačem turnirju, kjer bo tudi nova priložnost za uigravanje. “Naslednja pomembna priložnost za dodatno uigravanje bo že prihajajoči vikend, ko bomo gostili pripravljalni turnir. Ciljamo na 1. mesto, vsekakor pa nam je prioriteta izboljšati pomanjkljivosti, ki nas v tem trenutku pestijo,” pove Kožar.

Z dosedanjim potekom priprav je zadovoljen tudi bloker ekipe Luka Lindič: “S potekom priprav sem zadovoljem, saj treniramo nekoliko drugače, kot smo sicer bili vajeni. To vnaša neko svežino, nad katero sem pozitivno presenečen.

Velik del ekipe predstavljajo novi obrazi, s katerimi se, razumljivo, v tako kratkem času še nismo povsem ujeli. Verjamem, da se bo to do pričetka sezone izboljšalo. Prihajoči turnir za Pokal Novega mesta bo lepa preizkušnja, na kateri bomo videli, kje se v tem trenutku nahajamo, tako fizično kot taktično. To bo hkrati pokazatelj tistega, na čemur bo treba delati in se izboljšati do prvega ligaškega obračuna,” sklene Lindič.

Še opomnik – Pokal Novega mesta bo potekal v dvorani Marof od 15. do 17. septembra. Podroben razpored se nahaja tukaj.