V ŠD Tivoli sta se danes še tretjič v sklopu četrtfinala državnega prvenstva pomerili ekipi Krke in ACH Volleya. Ljubljančani so bili bolj prepričljivi in so si z zmago s 3:0 priigrali napredovanje v polfinale prvenstva. Za gostitelje sta po 11 točk zbrala Pokeršnik in Šket, za Krko pa sta bila najuspešnejša Bregar (12) in Kosmina (9).

Sportklub prva odbojkarska liga, četrtfinale, 3. tekma
ACH Volley Ljubljana – Krka
3:0 (11, 19, 25)

Ljubljana – športna dvorana Tivoli,  gledalcev 150, sodnika: Marko Rožej, Sanja Miklošič.

ACH Volley Ljubljana: Marković, Kržič, Šket 11, Najdič 2, Marovt, Šen 9, Koncilja 9, Kovačič (L), Gjorgiev, Sešek, Pokeršnik 11, Videčnik 5, Song (L).   Trener: Radovan Gačič.
Krka: Jarvis, Medved, Erpič G. 4, Kocjančič, Kosmina 9, Bregar 12, Verdinek (L), Kožar 2, Pulko, Erpič U., Lindič 3, Laknar, Rojnik 7, Mejal.  Trener: Jernej Rojc.

Začetek srečanja je minil v znamenju ljubljanskih odbojkarjev, napaka Bregarja v napadu je pomenila vodstvo z 9:4. Najdič je z asom povišal na 14:6, Šen pa uspešno zaključil za vodstvo s 16:7. Tudi druga prekinitev na zahtevo trenerja gostov Rojca pri rezultatu 16:7 ni prinesla sprememb na parketu dvorane Tivoli. V zaključku niza je v ospredje stopil Klemen Šen in z dvema asoma kar sam zaključil uvodni niz, ki se je končal na 11. točki.

Na začetku drugega niza smo videli boljšo igro odbojkarjev Krke, zmaji so z delnim izidom 5:0 prednost gostov izničili ter prešli v vodstvo s tremi točkami (12:9). Po seriji začetnih udarcev Bregarja so se novomeški odbojkarji po zaostanku štirih točk (14:10) približali na le točko, nakar je sledila reakcija na klopi oranžnih zmajev. Le-ta je obrodila sadove, saj so Ljubljančani vnovič pobegnili na plus 4 (17:13). Prednost je zadostovala za mirno končnico v drugem nizu, ki se je zaključila po učinkovitem napadu Šena (25:19).

Začetna pobuda v tretjem nizu je tako kot v drugem nizu pripadla gostom iz Novega mesta, ki so povedli z 1:4. Bregar je z uspešnim blokom povišal na 8:12, sledila je prekinitev na zahtevo Gačiča. V nadaljevanju sta Pokeršnik z dvema prefinjena paralelnima udarcema in Najdič z blokom izničila prednost Krke in izid je bil poravnan na 17. točki. V napeti končnici so si prednost dveh točk po asu Erpiča zagotovili gostje iz Novega mesta, po napaki Kosmine v napadalni akciji pa so vseeno do prve zaključne žoge prišli domači odbojkarji. Dve zaporedni napaki na strani odbojkarjev Novega mesta sta pomenili osvojen tretji niz oranžnih zmajev in uvrstitev v polfinale državnega prvenstva. 

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Janija Kovačiča: »Dovolj dobra predstava z naše strani za dovolj prepričljivo zmago. Z izjemo tretjega niza, v katerem smo dopustili tekmecem, da so se razigrali, smo imeli v prvih dveh nizih stvari vseskozi pod kontrolo in mirno pripeljali do zaključka. Sedaj je čas, da se dobro pripravimo na polfinale proti Panviti in pokažemo svoj pravi obraz ter še dvignemo formo.«

(vir: OZS/ACH Volley)