Moškemu odbojkarskemu klubu Krka se z novo sezono pridružuje Ivan Milošević, srbski trener, ki je dosedaj uspešno deloval na Brezovici, tako pri delu z mladimi kot s člansko ekipo, s katero je vseskozi krojil vrh 1. B državne odbojkarske lige. Ivan bo tako okrepil ekipo trenerjev, ki bdi nad mlajšimi selekcijami, obenem bo pa kot pomočnik glavnemu trenerju deloval tudi v članski ekipi.

Ivan je bil že od malega obkrožen s športom, obkrožen z odbojko. “Prihajam iz športne družine, kjer sta mati, oče in dva starejša brata trenirala in igrala odbojko, pozneje postala tudi trenerja. Moji odbojkarski začetki so zelo zgodnji, saj sem se za odbojko pričel zanimati že pri približno šestih, sedmih letih. V klubu sem bil del vseh mlajših selekcij in se naposled priključil tudi članski ekipi. Resneje sem treniral in igral vse do odhoda na fakulteto.”

In kaj ga je potegnilo med trenerje in kaj ima pri tem najraje? “Ko sem spremljal očeta in starejša brata, sem bil vseskozi prisoten na treningih in tekmah. Posledično sem se želel tudi sam čim več naučiti in na koncu koncev postati trener. Ob tem sem imel in še vedno imam tudi veliko podporo družine, da napredujem in delam kot trener, za kar sem jim še posebej hvaležen. Pri trenerskem poslu me veseli predvsem delo z mladimi in ustvarjanje ljudi, torej ne samo skozi odbojkarsko kariero ampak tudi skozi življenje, da otroci zrastejo v pametne, dobre in odgovorne ljudi.”

Za Ivana bo Krka tretji Klub, v katerem bo deloval kot trener. Kot trener sem se profesionalno začel ukvarjati leta 2016 v Crveni zvezdi, kjer sem delal z mlajšimi selekcijami. S kadeti in kadetinjami smo takrat postali državni prvaki. Leta 2018 sem se odločil za prihod v Slovenijo. Menil sem, da bom imel tukaj več prostora za delo kot v Beogradu.  Znašel sem se na Brezovici, kjer sem preživel zadnjih pet let. Vključen sem bil pri delu z vsemi mlajšimi selekcijami, od starejših dečkov do mladincev. V tem času smo večkrat postali državni prvaki. Enkrat s starejšimi dečki, trikrat s kadeti in enkrat z mladinci. Tudi v letih, ko nismo osvajali naslovov, pa smo se redno uvrščali vsaj med najboljše štiri.”

Na Dolenjsko prihaja motiviran in z namenom, da stori korak naprej. “V Krko prihajam z veliko željo pristopiti v ekipo, ki deluje v prvi A članski ligi, saj dosedaj nisem imel takšnih izkušenj. Načeloma si želim pridobiti čim več izkušenj, videti, kako to poteka, da bom tudi sam lahko postal članski trener, ko se bo za to ponudila priložnost. Ekipi bom pomagal po najboljših močeh, da dosežemo čim boljše rezultate in da igralci čim bolj napredujejo. Tudi mlajše selekcije bom prevzel z željo in ciljem, da ti otroci naredijo korak naprej glede tehnike in igre, konec koncev tudi glede šole, da se še naprej razvijajo v pravo smer in napredujejo.”

Kaj bodo njegovi mladi varovanci lahko pričakovali od njega? “Pričakovati gre resno delo in resen pristop. Trdo bomo delali, naporno bo, ampak vse to v luči cilja, da se pride do uvrstitev med najboljše štiri. Seveda vedno ciljamo na najvišja mesta, ampak menim, da bo za prvo sezono že to zelo lep uspeh. S takšnim pristopom in takšnim delom menim, da se bo dalo doseči veliko.” 

In fantje od njega? “Pričakoval bom reden obisk na treningih in pa željo po učenju. Če bo ta želja prisotna, bomo lahko veliko dosegli. Verjamem, da imam veliko znanja, ki ga bom po najboljših močeh skušal prenesti na svoje varovance. Temu primerno bom od fantov pričakoval tudi, da bodo čim več spraševali in bili čim bolj dovzetni na podane informacije.” 

Ivan že nekaj tednov aktivno dela s Krkino selekcijo kadetov/mladincev, nad videnim pa je zadovoljen. “Zadovoljen sem z nivojem tehničnega znanja, ki ga fantje premorejo. Ekipa z Luko Brulcem pred mano je dobro delala. Tudi z njim se že dobro poznam in vem, da je dobro delal z njimi. Menim pa, da je še vedno veliko prostora za napredek in na tem bomo delali.”

Pred poletnimi počitnicami bodo fantje z Ivanom na čelu opravili še dva tedna treningov. “Z mladimi nameravamo trenirati do 22. junija, zatem pa je v planu odhod na turnir v Srbijo. Sledil bo poletni odmor, nato pa se bo vse skupaj nadaljevalo pridevidoma v drugem tednu avgusta, nekako vzporedno s pričetkom priprav članske ekipe. Takrat nas čaka malo daljše pripravljalno obdobje, kjer bomo veliko pozornosti namenili prvemu kvalifikacijskemu turnirju za kadete, saj nam ta lahko veliko prinese in po drugi strani odnese.”

Ivan, dobrodošel!