V petek, 19.9.2014, se je v Kranju z otvoritveno tekmo I. državne odbojkarske lige med domačim Astec Triglavom in Krko, začelo državno prvenstvo.

Odbojkarji Triglava so v do konca napetem in izenačenem srečanju uspeli iztržiti več in zmagati z rezultatom 3:2. Najuspešnejši odbojkar na igrišču je bil s tridesetimi osvojenimi točkami novinec v ekipi Triglava, Janko Bregant, nekdanji odbojkar MOK Krke, ki je v lanski sezoni še branil barve ekipe ACH iz Ljubljane.

Ekipi sta izmenično dobivali sete. Prvega Triglav, drugega Krka, tretjega spet Triglav, četrtega Krka, in ko je v odločilnem petem setu Krki uspelo povesti kar s 7:0, je le malokdo v dvorani dvomil v uspeh gostov. Toda trmasti Gorenjci so, seveda s pomočjo nekaterih nepotrebnih napak Dolenjcev, uspeli izid izenačiti in z nekaj sreče tudi zmagali.

Letošnja ekipa Krke je na trenutke delovala odlično, ponovno pa so se prepogosto pojavljala obdobja padca koncentracije in s tem nepotrebnih napak, kar je tudi bil glavni razlog, da niso krkaši na tekmi iztržili več. Kljub vsemu točka proti okrepljenemu Triglavu ni neuspeh.

Pri ekipi Krke sta tokrat največ prispevala oba srednja blokerja: Grega Erpič in Miha Bregant, svoje je dodal tudi Valentin Turk. V zaključku tekme, še posebno v zadnjem nizu pa se je z odlično igro izkazal Ivo Kastrevec, ki je bil najzaslužnejši za visoko, a žal neizkoriščeno začetno vodstvo.

Astec Triglav : Krka
3:2 (17,-24,20,-23,14)

Športna dvorana Planina. 100 gledalcev. Sodnika: Perčič in Adrovič (oba Kamnik)

Astec Triglav: Lužovec 9, S. Hafner , Bilandžić , Vene(L), Josipovič, Lakner 4, Bregant 30, Bežek(L), Kos , Maček, Mali, M. Kök 15, Rezar 8, A. Kök 2. Trener: Sašo Rop

Krka: Brulec 12, Ožbalt(L), Erpič 11, Vrhovšek 2, Kosmina 8, Zalar, Kastrevec 7, Rastoder, Vesel , Smrke, Pucelj 4, Bregar 14, Plantan(L) 1, Turk 14. Trener: Jernej Rojc.

V drugem krogu, se bodo odbojkarji Krke pomerili z enim izmed favoritov letošnjega prvenstva, ekipo Calcita iz Kamnika. Tekma bo v soboto, 27.9.2014, ob 20,00 v Športni dvorani Marof.

Vabljeni!

Še pogled na tekmo s strani OK Triglav – poročilo na njihovi spletni strani.