Z velikimi pričakovanji so odbojkarji Krke pričakovali včerajšnjo tekmo. Nasprotnik je bil sicer ekipa Calcita iz Kamnika, verjetno kandidat za naslov državnega prvaka, toda mogoče je bil začetni naboj domačih odbojkarjev prav zaradi tega toliko večji.

Tudi začetek tekme je obetal. Prva tretjina prvega seta je minila v izvrstni odbojki, polni močnih udarcev, dobrih blokov in spretnosti v polju. Potem pa je prišlo do mrka krkinih sprejemalcev. Ob slabem sprejemu, podajalca Pucelj in kasneje Smrke, nikakor nista mogla uspešno razigravati napadalcev. Njihove napade so Kamničani začeli zaustavljati z blokom in z igro v polju. Razlika je začela naraščati, s sproščenostjo gostov pa se je posledično povečeval tudi pritisk na servisu in krkaši so se ujeli v začaran krog, iz katerega se v prvih dveh setih nikakor niso mogli več izvleči.

Nekaj bolje je bilo v tretjem setu, ko je domačinom uspelo povesti 11:6, vendar se je prednost zopet stopila prav zaradi slabega sprejema.

Razočaranje je bilo po tekmi seveda prisotno. Ne toliko zaradi poraza samega, kot zaradi izgubljene priložnosti, pokazati tokrat številnim obiskovalcem, da je letošnja ekipa sposobna igrati dobro odbojko in se kosati tudi z najboljšimi slovenskimi ekipami. Priložnosti bo sicer še veliko, naslednja že v sredo, ko ekipa Krke v 3. krogu gostuje na Ravnah pri ekipi Fužinarja.

KRKA : CALCIT

0:3 (-15, -13, -17)

Dvorana Marof, gledalcev 150, sodnika: Klinar in Markelj (oba Bled).
Krka: L. Brulec 4, Ožbalt , Erpič 3, Vrhovšek, Kosmina 4, Zalar, Kastrevec 1, Rastoder, Vesel, Smrke, Pucelj 1, Bregar 5, Plantan , Turk 8.
Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 5, T. Štern 7, Drobnič, Vidmar 4, Štembergar Zupan, Brus 7, Kvas, Stavbar, Kotnik 8, Ž. Štern 16, J. Brulec 4.

Najuspešnejši igralec Calcita je bil tokrat Žiga Štern z 16 točkami, medtem ko je pri domačih nekoliko bolje od ostalih odigral Valentin Turk z doseženimi osmimi točkami.

  • Vabljeni tudi k branju ostalih prispevkov:

Oglejte si še fotogalerijo, za katero je poskrbel Matic Eržen.