Nova sestava ekipe starejših dečkov MOK Krka se je v tej sezoni, v okviru državnega prvenstva v veliki odbojki, z odigranima dvema tekmama prvega kroga kvalifikacij skupine A ali tako imenovane Dolenjske skupine, v telovadnici osnovne šole Žužemberk prvič uradno predstavila.

Dvanajsterica igralcev je ob odsotnosti dveh članov ekipe pod taktirko trenerja Andreja Praha uspela zabeležiti stoodstotni izkupiček.

V prvi tekmi turnirja so domači igralci iz Žužemberka po dokaj izenačenem prvem nizu in prepričljivem drugem nizu uspeli premagati vrstnike iz Kostanjevice na Krki z 2:0 v nizih.

V drugi tekmi so poraženci prve tekme brez težav, prav tako v dveh nizih, premagali šesterko iz Mokronoga.

V tretji tekmi turnirja je Krka prav tako brez težav prizadejala še drugi poraz Mokronogu. S 25:9 in 25:7 so bili boljši Aljaž Ogulin, Janez Žužek, Kristian Bogataj, Matic Hren, Blaž Omahen, Sašo Gotenc, Aljoša Kafol in Rok Kovačič. Za Kristiana, Aljaža in Janeza je bila ta tekma tudi prva v karieri v konkurenci starejših dečkov.

Značilnost zadnje tekme turnirja, med domačim Žužemberkom in gostujočo Krko, je bila pred in med dvobojem – veliko pričakovanje in želja po zmagi v obeh ekipah. Tekma je postregla tudi s tremi velikimi rezultatskimi zasuki.

Prvi niz so ob številnih napakah zaradi nezbranosti Krkinih igralcev bolje začeli domačini in najprej povedli s 5:2. Ko so domači igralci premagali začetno nervozo in tremo, so se še bolj sprostili, dobro odigrali v obrambi ter ob nadaljevanju neizsiljenih napak igralcev Krke, prišli najprej do prednosti 12:5 in nato še do 19:10. V ekipi Krke so se pojavljale napake na sprejemu, v pripravi kontra napadov, v napadu, na servisu in tudi v nezbranosti ob postavitvah. Ko je že (skoraj) vse kazalo na gladko dobljeni niz Žužemberka, je pri rezultatu 21:12 na servis prišel Aljoša Kafol, ter tako kot lani v zadnji tekmi kvalifikacij za vstop v A ligo, ko je Krka v Žužemberku prav v zadnjem kolu z zmago nad domačini prišla s tretjega na prvo mesto skupine, ter tako sebi odprla pot za igranje v prvi ligi, s float servisi napravil večje število direktnih točk in dobro odigranih kontra napadov ter dveh blokov kapetana Žige Kočevarja in blokerja Manuela Grunwalda. Na Aljošin servis je Krka napravila izjemen delni izid 12:0. Niza nista prekinila niti dva odmora domačih na zahtevo trenerja Bojana Brulca niti štiri menjave. Krka je izkoristila drugo zaključno žogo, ko je Manuel Grunwald uspešno z blokom zaustavil diagonalo prodornega napadalca Iskre.

Drugi niz so bolje začeli Krkaši, ki so ob veliki borbenosti v obrambi obeh ekip in lepih akcijah v napadu uspeli zadrževati prednost ene do dveh točk. Igra obeh ekip je bila v tem nizu boljša in z manj napakami. Ko je Krka povedla z 18:15, so sprejemalci Krke obstali ter dovolili, da je Žužemberčan Mišjak s servisi napravil nekaj direktnih točk in pripravil tako lažje delo svojim soigralcem ob pripravi kontra napadov. Z delnim izidom 6:0 so domačini povedli za tri – 21:18. Prednost so igralci Žužemberka kljub veliki borbenosti in nepopustljivosti Krke uspeli zadržati ter s 25:22 izenačili na 1:1 v nizih.

V tretjem nizu se je Rok Kovačič, ki je dotlej igral na poziciji sprejemalca, preselil na svoje staro mesto blokerja, mesto sprejemalca pa je prevzel ta dan dokaj zanesljivi Aljoša Kafol. Krkaši so ob postavitvi, ki jim je bila še najbolj domača glede na lansko sezono, hitro povedli s 3:1 in nato še z 9:4 ter na račun večjega števila napak domačih igralcev ter zmanjšanja lastnih napak sorazmerno gladko dobili niz s 15:7 ter tako tudi tekmo z 2:1 v nizih.

Za Krko so tokrat zaigrali Žiga Kočevar, Aljoša Kafol, Rok Kovačič, Jakob Čop, Tibor Kovačič, Manuel Grunwald, Sašo Gotenc in Matic Hren. Polovica prve postave, Jakob Čop, Tibor Kovačič in Manuel Grunwald so tudi prvič v karieri odigrali celotno srečanje in glede na kvalitetnega nasprotnika odlično zdržali ognjeni krst.

Pri Žužemberčanih so izstopali predvsem trije igralci, in sicer podajalec in kapetan Glavič ter oba sprejemalca, Iskra in Mišjak. Pri gostih sta izstopala Aljoša Kafol in sprejemalec Žiga Kočevar. Slednji se je prvič znašel v vlogi kapetana ter to nalogo opravil vzorno ter s pogostimi spodbudami soigralcem dajal moralno podporo ob rezultatskih zaostankih. Svojo nalogo blokerja je dobro opravil tudi Manuel Grunwald, Jakob Čop pa se je prvič v celotni tekmi preizkusil kot organizator igre. V tretjem setu se je zelo dobro izkazal tudi libero Sašo Gotenc ter Rok Kovačič v obrambnih akcijah, kjer je do izraza prišla njegova požrtvovalnost tudi takrat, ko mu drugi elementi niso šli najbolje.

MOK Krka