V nedeljo, 19.10.2014, se je v šolski telovadnici v Žužemberku odvijal prvi kvalifikacijski turnir skupine B, v kateri nastopajo štiri ekipe: SEP Mokronog, Kekooprema Žužemberk, Kostanjevica na Krki in MOK Krka.

Za ekipo Krke so nastopili: Gašper Klobčar (C), Jaka Bevc (L), Anže Murko, Tadej Ogulin, Leon Gorše, Rok Dimič, Luka Lindič, Anže Borin in Žiga Kočevar.

Na turnirju sta manjkala dva člana kadetske ekipe: Zorko Matic zaradi družinskih obveznosti ter Klemen Šetina (korektor, standardni član prve postave) zaradi poškodbe.

Začetna postava: Ogulin (sprejemalec 2 ), Klobčar (podajalec), Dimič (srednji bloker 1), Murko (korektor-sprejemalec), Gorše (sprejemalec 1), Lindič (srednji bloker 2), Bevc (libero).
Prva tekma, prvi letošnji dolenjski El Classico, Žužemberk vs. Krka. Tekma je bila vseskozi izenačena, Krkaši so prišli v končnico s prednostjo treh točk (21:18), vendar uspeli do konca seta napraviti samo še eno, medtem ko so Žužemberčani izkoristili prav vsako priložnost za točko in z nepopustljivo igro prišli do prvega seta. Tudi drugi set je bil izredno izenačen, videli smo lepe obrambe in veliko borbene igre na obeh straneh, vseeno so bili bolj učinkoviti in prodorni v napadih Suhokranjci, ki so uspeli prebiti visok blok Krkašev in nizati točke v najbolj ključnih trenutkih. Tudi drugi set se je končal z enakim rezultatom kot prvi, 25:22 v korist Kekoopreme.

ME_P9296

V drugi tekmi so naši kadeti vendarle sprostili in predvsem v prvem setu pokazali, da znajo odigrati bolje in bolj odločno v napadu. Predvsem so naši fantje odlično servirali in si preko dobrih obramb in kontra-napadov pripravili ogromno priložnosti, ki so jih kot po tekočem traku tudi izkoriščali. Na mreži se je z dobrim blokom izkazal kadetski reprezentant Lindič v napadu pa je zelo dobro deloval Murko anže, ki se je po poškodbi Šetine zelo dobro znašel na mestu korektorja. To kar nam je manjkalo proti Žužemberku, so fantje popravili proti ekipi Kostanjevice in razlika v prvem setu je bila velika, 25:8. V drugem Krka ni popustila in je nadaljevala z ostrim ritmom do sredine seta, ko sta v igro vstopila tudi Borin Anže (18:5) in Kočevar Žiga (21:12). V tem delu igre se je Kostanjevica uspela približati, vendar do preobrata vendarle ni prišlo. Drugi set se je končal z 25:18 za Krko.

V tretji tekmi med Kostanjevico in Žužemberkom so bili uspešnejši Žužemberčani z rezultatom 2:0 (14,17).

Naslednji turnir bo,16.11. 2014 ob 10.uri, v ŠD Marof.

Celotne kvalifikacije lahko spremljate na strani Odbojkarske zveze Slovenije.