Sinoči sta se v prvi tekmi osmine finala pokalnega tekmovanja pomerili domača Krka in Panvita Pomgrad. Zmago so po štirih nizih slavili gostje iz Murske Sobote. Pri gostih je bil najuspešnejši Bogožalec s 14 točkami, pri domačih pa je bil razpoložen Turk, ki je dosegel 18 točk.

Krka – Panvita
1:3 (20:25, 25:14, 14:25, 22:25)

Krka: Brulec 6, Ožbalt (L), Erpič 8, Vrhovšek 2, Kosmina 9, Kastrevec 3, Smrke 1, Pucelj 3, Bregar 7, Turk 18
Panvita: Ajlec 11, Pavlovič 4, Pelemiš 10, Detela 3, Vrabl (L), Fridrih (L), Miličevič, Flisar 11, Bogožalec 14, Zemljak 2, Grabar, Drvarič.

Čeprav so domači odšli na prvi tehnični odmor s prednostjo dveh točk, so le to hitro zapravili in na naslednji odmor odšli z zaostankom treh točk. Gostje so to razliko nato varno držali v svojih rokah. Pri rezultatu 15:20 je trener Rojc poskušal z menjavo, priložnost sta dobila Smrke in Vrhovšek, ki pa nista zmogla preobrniti rezultata v domačo korist.

[singlepic id=134 w=600 h= float=center]

V drugem nizu so se domači prebudili in z odločnimi servisi ter manjšim številom lastnih napak brez težav prišli do izenačenja na 1:1 v nizih. Murskosobočani v tem nizu niso mogli ukrotiti servisov Brulca, Puclja in Turka. Najbolj nevaren je bil Turk, ki je z močnimi servisi poskrbel za serijo šestih točk in vodstvo domačih z 20:10.

V tretjem nizu se je slika obrnila na glavo. Gostje so se hitro pobrali in že do prvega tehničnega odmora pobegnili na razliko štirih točk, to razliko pa so nato le še držali in povečevali. Tudi v tem nizu sta dobila priložnost Smrke in Vrhovšek, kar pa ni preprečilo, da bi gostje gladko osvojili ta niz.

[singlepic id=119 w=600 h= float=center]

V četrti niz so zopet odločno krenili gostje, zato je domači trener moral že pri rezultatu 2:6 poseči po minuti odmora. Panvita je hitro pobegnila na 7 točk razlike. V igro je namesto nerazpoloženega Brulca kmalu vstopil Vrhovšek, priložnost na mestu sprejemalca pa je namesto Kosmine dobil Kastrevec. Domači so se v drugi polovici niza dvakrat približali le na dve točki zaostanka, toda za kaj več je zmanjkalo zbranosti in energije.

Povratna tekma bo v sredo, 29. 10. ob 18. uri v OŠ I. v Murski Soboti.

Vse ostale rezultate si lahko ogledate na spletni strani odbojkarske zveze.