Po prvi polovici rednega smo si vzeli čas za klepet s trenerjem Jernejem Rojcem in kapetanom Luko Brulcem. Preberite, kaj sta nam zaupala.

Jernej Rojc, trener moškega odbojkarskega kluba Krka, za vami je prva polovica rednega dela 1. DOL. Z ekipo ste odigrali 9 tekem, po eno z vsakim nasprotnikom, zabeležili pa ste 3 zmage in 6 porazov, kar vas in vašo ekipo trenutno uvršča 7. mesto, ki si ga delite z OK Fužinar. Kako ste zadovoljni z dosedanjim izkupičkom?
Zagotovo smo si želeli osvojiti kakšno točko več. Predvsem tiste iz Šoštanja, kjer bi lahko realno pričakovali več, vendar so vse tri točke ostale domačinom. V prvem krogu, proti Kranju bi si glede na prikazano igro zaslužilii 0 točk, pa smo osvojili 1 in zasluženo izgubili 2, saj smo imeli tie break narejen za zmago, pa smo iz rok izpustili nemogče.

V gosteh pri Fužinarju smo bili prav tako v izgubljenem položaju, ko so Korošci vodili z 2:0 in ko v prvih dveh setih nismo nikakor uspeli igrati enakovredno in smo oba seta izgubili že pred končnico. V nadaljevanju, ko nismo imeli kaj več izgubiti, smo igrali bolje in manj obremenjeno, pa tudi Fužinar je naredil več napak in set se je obrnil v našo korist. Po izgubljenem tretjem setu se Fužinar ni več vrnil v ritem in ostal je brez zmage. Zmaga v gosteh in to na Ravnah, kjer Krka že dolgo ni zmagala, je meni osebno pomenila ogromno, saj smo se pobrali iz izgubljenega položaja in domov odnesli pomembni 2 točki. Proti Kamniku in Salonitu (z izjemo 1.seta), nismo uspeli pokazati kar tudi znamo in smo sposobni. Pomembno je, da smo doma s 3:0 premagali Maribor in v gosteh GO Volley, naša neposredna tekmeca na lestvici. V Novi gorici so moji igralci pokazali izredno koncentracijo in odločenost, ki bi so je želel videti prav na vsaki tekmi, ne glede proti komu igramo.

V zadnjem krogu prvega dela je ob nekoliko nepravem trenutku v Novo mesto prišel ACH, ki se pripravlja na Ligo prvakov in je teden pred začetkom tekmovanja gotovo tempiral formo in pri nas so pokazali, da so za tekmovanje dobro pripravljeni. Obdržali so visoko koncentracijo, kljub temu da so nas v prvih dveh setih popolnoma nadigrali. Vsekakor smo si želeli v tej tekmi prikazati boljši odpor in našim navijačem pokazati, da ekipa napreduje in jih z dobro igro prepričati, da pridejo v dvorano Marof še večkrat in tudi takrat, ko ne bomo igrali proti ACHju. Delno nam je to uspelo v zadnjem setu, ko smo uspeli igrati enakovredno do same končnice ter dokazali, da lahko igramo proti veliko močnejšim ekipam. Zgotovo naši ekipi manjka takih tekem, saj bi tako hitreje dojeli, da takšne ekipe niso noben “bav bav”, pač pa ekipe s katerimi naši fantje lahko že enakovredno igrajo.

Prav gotovo je tudi naporen ritem tekem, v oktobru ste odigrali kar 10 tekem (3 v pokalnem tekmovanju, 7 v državnem prvenstvu), terjal svoje.
V manj kot 40 dneh smo odigrali 10 tekem, to pomeni, da smo igrali vsak četrti dan, dan po tekmi sledi dober fitnes, da se osvežimo, dan po fitnesu sledi bolj tehnično taktični trening za katerega imamo na voljo 1 uro in pol z ogrevanjem vred. Zadnji dan pred tekmo želimo ostati sveži in pridobiti prave občutke za tekmo, predvsem za dober servis in sprejem. Za pravi trening torej v preteklem mesecu ni ostalo veliko časa. Poleg tega smo prevozili ogromno kilometrov, v 14 dneh preko dva tisoč, in ja gotovo nismo povsem sveži. Bo pa čas za dober trening spet zdaj (ta teden), ko nimamo dvojnega programa in bomo lahko več časa posvetili tako ekipi kot tudi posamezniku. Naši mladi igralci imajo še veliko prostora za tehnični napredek, zato moramo temu delu posvetiti več časa. Z uspešnimi ponovitvami na treningih krepimo samozavest posameznika, še večji preskok pa se zgodi, ko le ta to pokaže tudi na tekmah in šele takrat lahko govorimo o tem, da je nek igralec napredoval in je boljši.

ME_P0264.jpg

Kakšna so vaša pričakovanja za drugo polovico rednega dela?
Do novega leta nas na domačem igrišču, čakajo vsi neposredni tekmeci, razen Maribora, ki ga bomo morali premagati tudi v gosteh. Ekipe, ki smo na lestvici točkovno skupaj, smo tudi sicer izredno izenačene. Ni ekipe, ki bi jo lahko premagali s pol moči. Vse tekme bodo zagotovo na nož in tako moramo biti tudi pripravljeni. Pripravljeni moramo biti izgubiti set, se pobrati, vztrajati, biti borbeni in tekmo dobiti.

V drugem delu prvenstva bomo naredili vse, da se prebijemo v modro skupino in si zagotovimo 5 močnejših nasprotnikov proti katerim bomo lahko igrali sproščeno, brez zavor in pokazali, da smo sposobni igrati dobro odbojko. Proti kvalitetnejšim ekipam nam žal več kot dva dobra seta še ni uspelo odigrati. To so ekipe Kamnika, Salonita, ACH in Panvite. Eden od ciljev je tudi, da premagamo vsaj eno od ekip z zgornjega dela lestvice in sami sebi dokažemo, da v modro skupino tudi spadamo.

Če se ozremo še v bližjo prihodnost, to soboto, 8. novembra ob 20h, v ŠD Marof gostite ekipo Astec Triglav iz Kranja. Kranj je eden izmed neposrednih tekmecev za uvrstitev v modro skupino, na prvi tekmi v Kranju pa so domači tesno slavili s 3:2. Kaj si lahko obetamo tokrat?
Ekipa Kranja je do sedaj pokazala, da bi bila 1. liga brez njih zagotovo manj kvalitetna. Kranjčani so uspeli enakovredno igrati z vsemi višje uvrščenimi ekipami, prav tako pa so izgubili proti enakovrednim ekipam. So mlada ekipa, ki pa ima v svojih vrstah izredno nadarjene mlade odbojkarje (mladinske in kadetske reprezentante), ki jih s svojimi izkušnjami in mirnostjo dopolnjuje njihov najpomembnejši igralec, Janko Bregant, bivši igralec Krke. Pričakujemo trdo in borbeno tekmo, kjer bosta obe ekipi želeli zmagati, kar je dobra novica za gledalce, ki bodo lahko videli napet obračun izenačenih ekip.

ME_P0336.jpg

Luka brulec, kapetan moškega odbojkarskega kluba Krka.Ste na polovici rednega dela ligaškega tekmovanja. Zaenkrat ste z ekipo zbrali 3 zmage in 6 porazov. Kako ste zadovoljni s tem izkupičkom?
Z izkupičkom 3 zmag na 9 tekmah nisem zadovoljen. Ekipa je bila sposobna dodati še kakšno zmago več, vendar nam igra enostavno ni stekla. Mislim, da je bilo na kakšni tekmi premalo žara borbenosti in želje po zmagi.

Gotovo se pozna tudi naporen tekmovalni ritem, saj ste v oktobru odigrali kar 10 tekem.
Ritem je bil zelo naporen. Odigrati 10 tekem v enem mesecu ni lahko, sploh na enakem nivoju. Vendar pa to ne more biti izgovor za slabšo predstavo, ker so tudi nekatere ostale ekipe imele enak razpored tekem. Malo na slabšem smo bili, ker smo imeli večino tekem v gosteh, zato bomo drugi del v boljšem položaju.

Kakšna so vaša pričakovanja za drugo polovico rednega dela?
Druga polovica rednega dela so moja pričakovanja dosežek 5 zmag, se pravi 2 več kot prvi krog.

To soboto v ŠD Marof gostite Astec Triglav. Na prvi tekmi v Kranju je Astec tesno slavil s 3:2, kako bo tokrat?
Ekipa Astec Triglav je zame majhno presenečenje v tej sezoni. Prvi del so odigrali zelo dobro, sploh njihov glavni napadalec Janko Bregant. Kemija med igralci je očitno dobra. Odvisno bo od naše igre, če bomo igrali na nivoju, bomo zmagali. Napovedujem rezultat s 3:1 za MOK Krko.