Sinoči sta se v športni dvorani Marof pomerili domača Krka in Astec Triglav iz Kranja. Domači so bili boljši z rezultatom 3:1 (-23, 23, 18, 16). Pri domačih so se s po 18 točkami izkazali Brulec, Kosmina in Turk.

Krka – Astec Triglav
3:1 (23:25, 25:23, 25:18, 25:16)

Dvorana Marof, gledalcev 150, sodnika: Ortl (Polzela), Melavc (Šempeter).
Krka: Brulec 18, Ožbalt, Erpič 4, Vrhovšek, Kosmina 18, Zalar, Kastrevec, Rastoder, Vesel, Smrke, Pucelj 1, Bregar 12, Lindič, Turk 18.
Astec Triglav: Lužovec, Hafner, A. Kök 3, Bilandžić 6, Bregant 19, Vene, Lakner 1, Bežek, Kos 1, Mali 4, M. Kök 11, Rezar 5.

Domači igralci so sinoči prikazali lepo igro in tako razveselili številne obiskovalce. Čeprav so v tekmo vstopili rahlo neodločni in medli, so do konca prvega niza že ujeli pravi ritem. Sicer prvega niza niso uspeli osvojiti, so pa zadržali ritem in v naslednjem nizu že postavili stvari na svoje mesto. Zmanjšali so število lastnih napak ter izboljšali odstotek napada. Triglavani se seveda niso predali. Držali so korak, toda končnica je pripadla domačinom.

Tretji in četrti niz so nato gladko dobili domači. Z borbeno igro in številnimi lepimi akcijami so domači navdušili tudi številčno publiko. S prikazano igro in pristopom je bil zadovoljen tudi trener Krke Jernej Rojc.

Zmaga nad Triglavom je lepa spodbuda za začetek druge polovice rednega dela. Krkaše že v sredo čaka nova tekma. Odpravljajo se v Kamnik, kjer se bodo ob 16. uri pomerili z domačim Calcit Volleyballom.

Že zdaj pa vas povabimo na naslednjo domačo tekmo. V soboto v športno dvorano Marof prihaja OK Fužinar Metal. Tekma bo ob 20. uri. Vabljeni!

Preberite več:
prispevek na spletni strani odbojkarske zveze
prispevek na spletni strani Dolenjskega Lista