V nedeljo, 23. 11. 2014, si je številčna zasedba osemnajstih članov MOK Krka v predzadnjem krogu kvalifikacij z dvema zmagama že zagotovila nastopanje v prvi ligi.

Dečki so premagali ekipi iz Kočevja in Mokronoga. Hkrati je bil ta turnir, ki se je odvijal v domači športni dvorani Marof, tudi priložnost za krstni nastop članov mlajše ekipe. Na uradnem klubskem tekmovanju v prvi tekmi turnirja proti Kočevju, s pomočjo enostavnega sistema igre 6-0, so prvič nastopili Jan Udovič, David Cimermančič, Domen Šetina, Tim Peterlin, Aljaž Fink in Jaka Pavlin. K zmagi so jim s svojim znanjem in izkušnjami pomagali Aljaž Ogulin, Janez Žužek in Arne Resnik.

IMG_1923

V drugi tekmi proti Mokronogu pa so nastopili v sistemu 6-2 podajalci, sprejemalci in napadalci Aljaž Ogulin, Tibor Kovačič in Janez Žužek, sprejemalci in napadalci Sašo Gotenc, Jakob Čop, Žiga Kočevar in Aljoša Kafol, v vlogah srednjih blokerjev pa so bili Blaž Omahen, Arne Resnik in Manuel Grunwald, ki jih je uspešno nadomeščal v polju libero Matic Hren.

Obnašanje ekipe je bilo zelo primerno, zlasti to velja za strpen in spodbuden odnos starejših odbojkarjev do prvih uradnih odbojkarskih korakov mlajših.

IMG_1974

V zadnjem krogu kvalifikacij bo ekipa starejših dečkov v Kočevju odigrala dve tekmi proti trenutno drugouvršeni ekipi iz Žužemberka in tretje uvrščeni ekipi iz Kostanjevice na Krki ter poizkušala ponoviti lanski uspeh, ko so kvalifikacije končali kot najboljša ekipa na Dolenjskem.

Zapisal Andrej Prah.