Krkaši so v tekmi 14. kroga 1. DOL doma premagali ekipo Šoštanj Topolšice z rezultatom 3:1. Eden ključnih igralcev ob pomembni zmagi je bil kapetan Luka Brulec z 23 točkami.

Krka – Šoštanj
3:1 (25:20, 25:21, 22:25, 25:20)

Dvorana Marof, gledalcev 100, sodnika: Milojevič (Ljubljana), Jovanović (Komenda).
Krka: Brulec 23, Ožbalt, Erpič 5, Vrhovšek, Kosmina 9, Zalar, Kastrevec 4, Rastoder, Vesel, Smrke, Pucelj 4, Bregar 7, Lindič, Turk 8.
Šoštanj Topolšica: Mulec, Žnider, Vrhunc 1, Port 3, Prikeržnik 14, Boženk 15, Rojnik 13, Pavič, Menih, Koželnik, Uršič 10, Vovk 9.

V boju za eno izmed prvih šestih mest, ki prinašajo nastopanje v modri skupini so se sinoči bolje odrezali igralci Krke. Domači so odločneje pričeli tekmo in povedli že z rezultatom 7:1, to prednost pa so nato brez večjih težav držali do konca niza.

Gosti so v začetku drugega niza vrnili z enako mero, toda njihova prednost je kopnela vse do izenačenja na 18. točki, ko so jih domači ujeli  in prehiteli s štirimi zaporednimi točkami.

V tretjem nizu so gosti dober sprejem izkoristili tudi v napadu. Igralci Krke so sicer prikazali borbeno igro, toda za preobrat je bilo premalo.

Krkaši so stvari na svoje mesto postavili v sredini četrtega niza, ko so si priigrali odločilno prednost. Ta je zadoščala za novo, šesto letošnjo zmago.

Krko že jutri, v petek, 28. 11. 2014, čaka nova tekma. V športni dvorani Marof se bodo ob 20. uri pomerili s Panvito Pomgrad. Vabljeni!

Več o tekmi lahko preberete

  • v prispevku na spletni strani odbojkarske zveze
  • v prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista