V soboto, 9. 2. 2019, si je selekcija mlajših dečkov Krke v domači dvorani v OŠ Bršljin pred skupno 60 gledalci z dvema zaporednima zmagama utrla pot v tretji, predzadnji krog veje poražencev. Pomerila se bo z vrstniki iz Kamnika (Calcit Volley), Ljubljane (Ljubljana Volley) ter Žirovnice, ki so v izenačenem in napetem boju za preostalo mesto, ki je še vodilo v tretji krog poražencev, z najtesnejšim izidom v tretjem  nizu premagali odbojkarje iz Črnuč.

Krka : ACH Črnuče   2 : 0

Prvi niz je pričela četvorka Arne Oblak (2/1), Žiga Kastelic iz Novega mesta (1/2), Val Udovič (3/0) in Jurij Dovič (7/2). Obe četvorki sta bili bolj malo učinkoviti, je pa zato odločalo število neizsiljenih napak. Gostje so jih storili 18, domači pa vsega 5. Končni izid je bil temu primeren – 25 : 7 za Krko. Pri domači četvorki bodo morali nekateri igralci predvsem popraviti izvedbo napadalnih korakov!

Drugi niz je nadaljevala četvorka Mark Mlakar (3/5), Jure Selan (0/2), Tim Šetina (1/3) in Urban Brulc (2/2). Za Urbana in Tima je bil to sploh prvi uradni nastop! Kljub temu je predvsem Urban pokazal veliko mero zavzetosti, iznajdljivosti in potrebne koncentracije. Domači igralci so storili skupaj 12 neizsiljenih napak oziroma kar 7 več, kot začetna četvorka, gostje pa 19. 25 : 17 za Krko in zmaga Krke z 2 : 0. Tudi za nekatere igralce iz te četvorke velja, da bodo morali popraviti korake pri izvajanju napadalnega udarca, nekateri pa igro v obrambi zadnje linije.

Krka : Črnuče 2 : 1

Tokrat je trener Prah v ogenj poslal, po njegovem mnenju in mnenju pomočnika Luke Brulca, udarno četvorko: Žiga Kastelic (6/1), Gabrijel Laknar (4/4), Luc Hočevar Nahtigal (5/0) in Val Vrhovec (1/1). Val je tokrat prvič zaigral v elitni četvorki! Priložnost, ki jo je odlično izkoristil,  je dobil zaradi odsotnosti poškodovanega Bineta Judeža in obolelega Nejca Pečjaka.

Obe četvorki sta se trudili po najboljših močeh. Ob izenačni obrambni igri, organizaciji napadov in izvajanju začetnih udarcev so bili Krkini »mušketirji« pri izvedbi napadalnih akcij in tudi blokiranju nekoliko boljši in učinkovitejši ter tako uspeli dobiti prvi niz s 25 : 17. Obe ekipi nista veliko grešili: Krka 6 napak, Črnuče pa 7.

V drugem nizu je nastopila četvorka z Jurijem (1/3), Juretom(1/0), Valom Udovičem 1/1) in Arnejem (0/2). V začetku niza jih je predvsem krasilo ogromno in nerazumljivo veliko število neizsiljenih napak. Pri zaostanku Krke s 5 : 9 je trenerju Krke potrpljenje padlo na nizko toleranco, zato je v igro poslal Marka Mlakarja (4/1) in Tima Šetino (2/4).  Novo nastala četvorka je vzpostavila enakovredno igro, kjer sta obe četvorki še naprej tekmovali v napakah. Razlika štirih točk se je šele po izidu 13 : 17 za Črnuče pričela počasi topiti. Ko je Krka z boljšo igro v obrambi le izenačila na 22. točki ter takoj nato povedla za 23 : 22, pa se je ponovno ustavilo: po slabo izvedenem napadu Krke in dobremu napadu Črnuč so v zadnji akciji tega niza Črnuški odbojkarji našli povsem nepripravljenega igralca v obrambi Krke ter tako zasluženo izenačili v nizih na 1 : 1 (23 : 25). Krka je skupno napravila 11 napak, Črnučani pa 10.

V tretjem nizu se je obetal napet boj. Četvorka iz prvega niza, Luc (0/2), Val V. (3/3), Gabrijel (4/2) in Žiga (9/1) je dobro pričela niz in povedla s 5 : 1, 12 : 8, 19 : 9 in 20 : 12. Nato pa mrk: Črnučani so opazili šibki člen – igralca Krke, ki mu je močno padla koncentracija, ob tem so opazno popravili obrambno igro in prek raznovrstnih napadov znižali na 4 točke zaostanka – 20 : 16. Prav vsi igralci Krke so se nato močno potrudili, da so zdržali v obrambi, izvedli nekaj nevarnejših napadov ter končnico z delnim izidom 5 : 3 le obrnili sebi v prid – 25 : 19 za Krko. Obe četvorki sta naredili po 8 neizsiljenih napak.

Igralcem Krke čestitamo za prikazano igro in uvrstitev v naslednji krog repesažnih turnirjev, kjer pa bo turnir najbrž še bolj izenačen in primeren za igralce z dobrimi živci z veliko mero športne odločnosti in ekipne enotnosti, ki smo jo tokrat v določenih obdobjih turnirja kar malo pogrešali.

MOK

Povezave

odbojka.si: Mlajši dečki – repasaž 2. krog