V zadnji tekmi 15. kroga 1. DOL za moške so novomeški odbojkarji gostovali v Tivoliju pri ACH Volleyu. Gostitelji so se po dobri uri igre veselili zmage s 3:0 (25, 20, 11). Prvo zmago v vlogi trenerja je tako zabeležil Matija Pleško.

1. DOL za moške, 15. krog
ACH Volley – Krka
3:0 (27:25, 25:20, 25:11)

Športna dvorana Tivoli, Ljubljana, gledalcev: 55. Sodnika: Vrenko Jure, Jovanovič Dejan.
ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić, Pavlović 6, Satler, Brulec 1, Đirlić 11, Okroglič, Mantha, Vilimanović, Pokeršnik 12, Videčnik 8, Poluian 17.
Krka: Hafner, Ožbalt, Erpič 3, Vrhovšek 1, Kosmina 11, Gorše, Kafol, Pucelj, Kumer 13, Lindič 3, Ogulin 1, Renko, Turk 8, Dimič.

Prvi niz so oranžni zmaji pričeli udarno in na začetni udarec Đirlića nanizali 5 zaporednih točk (10:5). Čeprav so gostje znižali zaostanek (11:9), je napad Ljubljančanov še naprej deloval neubranljivo in pridno so nabirali točke ter znova povišali vodstvo  (15:11). Borbeni Dolenjci našli način, da izenačijo (18:18), tik pred končnico pa so prvič na tekmi tudi povedli (20:19). V zanimivem zaključku so na koncu uspešnejši bili domačini, ki so z napako Kumra osvojili prvi niz (27:25).

Zmaji so nadaljevali v svojem slogu in ponovno prevzeli pobudo (10:6). Tokrat niso dovolili, da bi gostje ogrozili njihovo vodstvo in z napadalnimi udarci višali prednost (23:16). Brez večjih težav so nadzorovali potek dogajanja in prednost pretvorili v vodstvo z 2:0 v nizih (25:20).

V tretjem nizu so Novomeščani popustili in hitro je na semaforju pisalo 10 točk v prid ljubljanske ekipe (18:8), ki je rutinirano srečanje zaključila z rezultatom 25:11.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ”Mislim, da smo spremljali tekmo s pravim pristopom na obeh straneh. Ekipa Krke je igrala dobro obrambo, saj so se kljub našim dodelanim napadom praktično vselej dotaknili žoge. Tekma je bila solidna, mogoče malo negotovosti  v prvem nizu, ampak sem s prikazanim zadovoljen.”

(vir: ach volley / odbojka.si)

Novomeščanom se je na bloku poznala odsotnost rahlo poškodovanega Koncilje, saj jim ni uspelo osvojiti niti ene točke s to odbojkarsko prvino. Na drugi strani so bili precej uspešnejši gostitelji, ki so sedemkrat ustavili novomeški napad. Na strani domačih je bil tudi servis. Ob manjšem številu napak so zabeležili šest asov, novomeški odbojkarji zgolj enega.

Do konca prvega dela ostajajo še trije pomembni krogi, vse tri tekme pa bodo Krkaši odigrali na domačih tleh. Možnosti za uvrstitev med najboljših šest ekip prvega dela so še povsem odprte, podobne cilje pa ima kar nekaj ekip. Na sredini lestvice je trenutno prava gneča, zato bo vsaka točka še kako pomembna. Krkaši bodo tri lovili že prihodnjo soboto, 16. februarja, ko v goste prihaja OK Hoče. Tekma bo ob 19. uri v športni dvorani Marof. Vabljeni!