V tretjem krogu A lige zahod so starejši dečki MOK Krke na domačem terenu v OŠ Bršljin v nedeljo, 10. 2. 2019, prišli še do druge zmage. Pomlajena postava Krke je s tem dosežkom presegla pričakovanja te sezone. Tokrat so po zmagi nad Brezovico v 1. krogu premagali še vrstnike iz Kamnika – Calcit Volley tesno z 2 : 1 v nizih oziroma 59 : 57 v točkah. Kljub temu, da so gostje pripotovali zgolj s šestimi igralci ob odsotnostih kar treh standardnih igralcev prve postave, pa Krkini igralci tega dejstva niso dobro izkoriščali, kar še posebej velja za drugi niz dramatične tekme. V prvem nizu so imeli ob statični obrambi Krke in slabem sprejemanju servisov na začetku pobudo gostje, ki so povedli že za 5 točk – 7 : 12. Tedaj pa je pri Krki začel delovati servis, v napadu pa je bil neustavljiv kapetan Matevž Hvala. Celotna šesterka Krke v sestavi Aljaž Kopina, Matevž Hvala, Erazem Jakše, Žiga Kokalj, Jaka Radoš in Borut Hočevar je nato bolje igrala v obrambi, napade pa sta praviloma zaključevala sprejemalca Matevž (7/1) in Erazem (7/3). Po eno točko sta s servisi dosegla Žiga (1/1) in Borut (1/1), Jaki Radošu pa je ob preobratu po 7 : 12 uspelo dobro servirati in doseči kar dve točki s servisoma. Krka je z dobro igro po preobratu privedla niz do končne zmage v nizu s 25 : 21.

Začetek drugega niza je pripadel Krki, ki si je priigrala, tako kot gostje v 1. nizu, prednost kar šestih točk – 11 : 5. Potem pa totalni mrk na servisih – kar sedem zgrešenih servisov Krke je nekako še držalo v igri goste za morebitni preobrat. Krka je z dobro obrambo in nekaj športne sreče v napadu, kjer je le Matevž Hvala (5/3) še uspeval s posamičnimi uspešnimi napadi, uspela zadrževati prednost dveh do treh točk. Po prednosti Krke z 19 : 17 pa se je začel neustavljiv nalet Kamniških odbojkarjev, ki so se predvsem na račun zgrešenih servisov Krke dovolj regenerirali, izboljšali igro v bloku (Verč in Frece) ter s tem povsem ustavili drugega sprejemalca v napadu Erazma, v napadu pa sta se razigrala še kapetan Frece in Krt. Uspešnost preostalih petih igralcev Krke v tem nizu je bila nezadostna, saj večinoma nenatančne podaje niso našle uspešnega napadalca poleg Matevža (Žiga 1/1, Aljaž ½, Erazem 2/3). Naleta nista ustavila niti odmora Krke pri 19 : 19 in 19 : 20. Z delnim izidom 0 : 8 je drugi niz zasluženo pripadel peščici gostujočih borcev – 19 : 25.

Šesterka Krke je v začetek tretjega niza vstopila s prednostjo 4 : 0 predvsem na račun zanesljivejše igre Krke v obrambi, kjer se je izkazal tokrat Erazem (0/3) ob napakah Kamničanov v napadalnih akcijah in uspešnem napadu Hvale. Po odmoru na zahtevo trenerja gostov Habjana so gostje izenačili prek Freceta in Krta ter na račun netočne podaje Boruta (0/2), ki je končala za anteno. Sledil je odmor Krke pri 4 : 3. Za vodstvo s 5 : 4 je z blokom poskrbel Aljaž Kopina (3/0), ki je temu kasneje dodal še dva uspešna napada za vodstvo Krke s 7 : 4. Prednost treh točk, ki jih je napravil Aljaž Kopina, je bila ob nadaljnjem razpletu odločilna. Ob dobrih servisih Radoša (2/0) so drugi odmor pri zaostanku s 6 : 11 vzeli gostje. Odmor je pomagal: po boljšem sprejemu in uspešnem napadu Freceta je sledil še njegov dober servis, ki je Krki onemogočal učinkovito igro v napadu. Krka je bila tako obsojena na trdo delo v obrambi. Po zmedi v postavitvi korektorja Aljaža, ko je izvedel mlačen napad, so Kamničani znižali izid na vsega dve točki – 12 : 10. Sledil je tudi drugi odmor Krke. Po odmoru so se igralci Krke zbrali na sprejemu servisa ter prek Hvale (4/0) povišali na 13 : 10. Erazem je posledično po neugodnem servisu nekako prisil goste po novi napaki v napadu – 14 : 10. Gostje se niso predali in tako so prek Krta z močnim napadom znižali na 11 : 14. Nato je sledil neugoden servis Žige Koklja (1/0), ki je posledično povzročil napako igralcev Kamnika – 2 : 1 za Krko.

Turnirja so se udeležili tudi prvi favoriti KEKOOpreme iz Žužemberka, ki so z nižjo prestavo pod taktirko trenerja Bojana Brulca ob nekaterih nerazumljivih neizsiljenih napakah premagali tako Krko kot Calcit Volley z 2 : 0 v nizih oziroma s 100 : 50 v točkah.

MOK