Polfinalni turnir za kadete v Stranjah (5. junij 2021), kamor smo šli z veliko željo in ciljem priti med štiri najboljše ekipe v Sloveniji, se ni odvil po naših željah. Na žalost, bi lahko rekli. Sodelovale so ekipe Maribora, Braslovč in Calcit Volleya iz Kamnika.

Vedeli smo, da so ekipe, katere sodelujejo na polfinalnih turnirjih, močne in da smo vseeno sposobni tudi mi igrati na njihovem nivoju in jih premagati. Kljub temu je ekipa Maribora na prvi medsebojni tekmi po izgubljenem prvem nizu v nadaljevanju dokazala svojo kakovost in dokaj gladko osvojila naslednja dva niza. Malo smo jih presenetili z uvodom v tekmo (oni so mislili, da bo zadeva lažja), dobro smo servirali in blok-obramba je delovala odlično. Zato tudi dokaj gladko dobljen prvi niz. V nadaljevanju so Mariborčani bolj pritisnili s servisom, nam je pa padla koncentracija na sprejemu, s katerim smo imeli precejšnje težave. Sledila je slabša organizacija napada in posledično tudi zaključki niso bili na želenem nivoju. Težav nismo uspeli odpraviti tudi v nadaljevanju tretjega niza.

Sledila je tekma med Braslovčani in Mariborom, bila pa je prava paša za oči in je po kvaliteti mejila že na sredino članske druge lige. Zelo lepo odbojko smo spremljali kar tri nize, po katerih se je uspeha veselila ekipa Braslovč.

Tekma za ponovno možnost uvrstitve naših fantov naprej v finale, smo preko Calcit volleya iskali v četrti tekmi turnirja in jo dokaj gladko in brez večjih težav (vseeno sem upal, da se nekateri fantje še ogrevajo, ker niso igrali na nivoju sposobnosti) z 2:0 tudi dobili.

Zadnja tekma je odločala, katera ekipa se bo uvrstila med štiri najboljše ekipe v Sloveniji, ponovno med nami in Mariborom. Glede na videno (iz prve tekme), smo pripravili dobro taktiko na koga servirati in kako blokirati. Začetek naših fantov je bil odločen in z dobro igro, glasnim spodbujanjem rezervistov smo dobili prvi niz.  V drugem nizu ni bilo tako velikega padca koncentracije, kot prvo tekmo, zato smo tudi držali korak z Mariborom, ki je igral konstantno in brez nihanj v igri. Imeli so tri zelo dobre igralce, ki so znali sprejemati in napadati. Tako se je trener Možič odločil za menjavo sprejemalca (na katerega smo dobro servirali in je slabše sprejemal, vseeno je bil pa dober v napadu) s korektorjem (na katerega smo nato servirali, vendar je zelo dobro sprejemal in ga nismo uspeli zlomiti). Pri rezultatu 24:23, set in match žogi za nas, je Jure Vidmar na servisu pokazal zelo veliko poguma. Sprejemalec v coni 4 se je pomaknil bolj v polje in pustil več nepokritega prostora po paraleli, kar je Jure tudi opazil. Na našo žalost je servis zgrešil za pičlih 10cm izven polja. Kot sem rekel, pogumna in odločna odločitev. Na žalost smo potem niz, kakor tudi tretjega izgubili in Maribor se je po treh tekmah in devetih nizih prebil naprej.

Nam je ostala tolažilna nagrada, boj za 5. do 8. mesto.

Ob tej priložnosti bi pohvalil fante za igro in nivo, katerega so prikazali. Še vedno mislim, da so sposobni igrati še malo bolje in z malo sreče bi se tudi ta turnir lahko prevesil na našo stran.

MOK