Posadka Krke, ki so jo sestavljali očetje Laknar, Mohorko, Udovič, mama Preskar, trener, blokerji Bine, Urban, Val, Luc, Gal, sprejemalci Matej, Mark, Nejc, podajalci Žiga, Gabrijel, še en Žiga, še en Urban, libera Sergej in Gregor, je tako imenovano sprint državno prvenstvo za starejše dečke  pričela rezultatsko zelo uspešno.

V svoji skupini 1. kroga so dečki Krke v nedeljo, 13. 6. 2021, premagali v Športni dvorani Šoštanj vse tri nasprotnike z izidom 2:0 v nizih.

Prav vsi igralci Krke so na tem turnirju, kjer sta nastopili tudi dve ekipi z mnogo manj izkušnjami, Beach Volley Klub Koper in najmlajša ekipa turnirja iz Šoštanja, dobili priložnost, da pokažejo na pravih tekmah, kaj znajo in zmorejo.

V tekmi proti prvima dvema omenjenima nasprotnikoma, kjer so vse ekipe naredile veliko število neizsiljenih napak, so igralci Krke pač naredili teh napak manj, tehtnico v korist Krke pa so večinoma prevzemali bolj izkušeni igralci Krke.

V odločilni, zadnji tekmi turnirja, ki je odločala o 1. mestu na turnirju, se je Krka pomerila z vrstniki iz kluba Calcit Volley iz Kamnika. Dečki Krke so v 1. nizu pokazali odlično igro ter skozi niz samo višali razliko do končnih 25:15.

V 2. nizu pa so kamniški odbojkarji izboljšali sprejem ter tudi začetne udarce. Ob nekaterih slabše organiziranih napadih Krke so Kamničani uspeli povesti z 8:5, po preobratu Krke pa so izenačili izid na 15. točki. Prav zaradi neizsiljenih napak obeh ekip v tem delu igre se razlika ene točke prednosti za Krko ni spreminjala do izida 20:19 za Krko. Tedaj je Marku uspela serija zelo dobrih servisov, ki je omogočila vodstvo Krke s 24:19. Po odmoru Krke je postavi Žiga, Luc, Sergej, Bine, Mark, Nejc in Gabrijel uspel zelo lepo organiziran napad prek Luca, ki je z napadom prek sredine omogočil  piko na i, oziroma zmago na 1. turnirju državnega prvenstva za starejše dečke.

Ekipi Calcita in Krke se je tako uspelo uvrstiti med 12 najboljših ekip.

V naslednjem krogu, kjer bodo potekali štirje turnirji s po tremi ekipami, se bosta prvouvrščeni ekipi lahko že prebili na polfinalni turnir, tretjeuvrščena ekipa pa bo igrala za mesta od 9. navzgor.

MOK